Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ δεν κατάφερε να ελαφρύνει το κατηγορητήριό του

ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ δεν κατάφερε να ελαφρύνει το κατηγορητήριό του
Ο Δικαστής απέρριψε την αίτηση ελάφρυνσης κατηγορητηρίου του Πολ Μάναφορτ.

Νίκη σε δικαστήριο της Βιρτζίνιας σημείωσε ο Δικαστής και ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα, Ρόμπερτ Μιούλερ, όταν ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αίτημα του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, για την ελάφρυνση του κατηγορητηρίου που του έχει απαγγελθεί, μεταδίδει το ABC News.

Στην αίτησή του ο Μάναφορτ υποστήριξε, ότι ο Μιούλερ έχει υπερβεί το πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας που διεξάγει, σύμφωνα με την εντολή που του έχει δοθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, ο δικαστής Τ.Σ. Έλις ανέφερε στην απόφασή του ότι η διαταγή της 17ης Μαΐου 2017 που προβλέπει τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 «δεν περιορίζει την εξουσία απαγγελίας κατηγοριών του Μιούλερ, αναφορικά με την τέλεση ομοσπονδιακών εγκλημάτων σχετικά με την εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία ή τη διάπραξη συνωμοσίας. Αντίθετα, ο ειδικός ανακριτής επί τη βάσει των εισαγγελικών καθηκόντων του έχει την αρμοδιότητα να ασκήσει δίωξη για την τέλεση ομοσπονδιακών εγκλημάτων, όπως προκύπτει από τη διεξαγωγή της ειδικά εξουσιοδοτημένης έρευνάς του».

«Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί προκύπτουν από την έρευνα σχετικά με τις πληρωμές που έλαβε ο κατηγορούμενος από ηγέτες και πολιτικούς αξιωματούχους που είχαν την υποστήριξη της Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments