Ειδήσεις

Παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ – «Νίκη η απώλεια εδαφών από την Ελλάδα»

Παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ – «Νίκη η απώλεια εδαφών από την Ελλάδα»
Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Kατά τη διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή 15 Ιουλίου, στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, o Ιμπραήμ Σερήφ (ψευδομουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Θράκης) προχώρησε σε ένα άκρως προκλητικό και ανθελληνικό παραλήρημα.

Ο ψευδομουφτής, Ιμπραήμ Σερήφ χαρακτήρισε «νίκη» το «σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών» και την απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών της Ανατολικής Θράκης.

Τα όσα είπε έγιναν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο των δύο χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Εκτός αυτού, να σημειωθεί ότι παρόντες στο παραλήρημα του Ιμπραήμ Σερήφ ήταν και τόσο ο Ιλχάν Αχμέτ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όσο και ο Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιμπραήμ Σερήφ, αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει νίκη την απώλεια εδαφών από την Ελλάδα:

«Εύχομαι οι πεσόντες μάρτυρες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 να έχουν το έλεος του Θεού και οι ήρωες ταχεία ανάρρωση. Για μια ακόμη φορά εύχομαι υπομονή και περαστικά στο τουρκικό Έθνος. Όλοι σας ξέρετε πως τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας χαράχθηκαν με τον Βαλκανικό πόλεμο του 1912. Δύο χρόνια μετά από τον Βαλκανικό πόλεμο, το 1914 άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος”, είπε αρχικά.

“Μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εδάφη της σημερινής Ανατολίας κατελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί οι εισβολείς. Αργότερα το 1920 με το σύνθημα ‘’Το Τσανάκαλε δεν περνιέται’’ υπήρξαν 250 χιλιάδες μάρτυρες και ηττήθηκαν αυτοί που θέλανε να κομματιάσουν την Ανατολία. Την μέρα εκείνη κομματιάστηκε και η Συνθήκη των Σεβρών. Φτάνοντας στο 1923, ο άνθρωπος της Ανατολίας όντας νικητής αποκόμισε μια σειρά από κέρδη”, συνέχισε.

Για να καταλήξει:

“Μετά νίκη είναι και η Συνθήκη της Λωζάνης. Νίκη είναι και το σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών. Κατά την γνώμη μου έγινε προσπάθεια από κάποιους να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους εκείνους που έσκισαν την Συνθήκη των Σεβρών”.

Πηγή & φωτογραφία: fonirodopis

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments