Πολιτική

Σπυράκη: “Να παραιτηθούν, Σκουρλέτης, Τόσκας, Δούρου και Καπάκης”

Σπυράκη: “Να παραιτηθούν, Σκουρλέτης, Τόσκας, Δούρου και Καπάκης”
Η Μαρία Σπυράκη ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών που θεωρεί υπεύθυνους για τις συνέπειες των πυρκαγιών.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ζήτησε σήμερα τις παραιτήσεις των υπουργών Πάνου Σκουρλέτη που έχει την πολιτική ευθύνη και Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της Ρένας Δούρου που είχε την ευθύνη να διατάξει την εκκένωση ως περιφερειάρχης και του αρχηγού του πυροσβεστικού Σώματος.

Η Μαρία Σπυράκη τόνισε στον ΣΚΑΪ, πως «ανίκανες ηγεσίες και πολιτικοί υπήρχαν πάντα, ήταν μια απίστευτη επίδειξη θράσους. Κανένας από τους υπευθύνους δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να φύγει από τη θέση του».

Επισήμανε, επίσης, ότι σε όλες τις πολιτισμένες χώρες οι άνθρωποι φεύγουν και συμπλήρωσε, πως δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν στο δημόσιο βίο, γιατί πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Υπογράμμισε ότι οι διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την προετοιμασία και την διαχείριση της κρίσης.

Η κ. Σπυράκη τόνισε επίσης, ότι “η κυβέρνηση αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη σε όλες τις εκφάνσεις”.

Διερωτήθηκε, ακόμη, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να πάρει ο κόσμος μηνύματα να φύγει από τα σπίτια του καθώς, και γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης για τον ίδιο λόγο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments