Τεχνολογία

Google Coach: Ο βοηθός για υγεία και fitness από τη Google

Google Coach: Ο βοηθός για υγεία και fitness από τη Google
Η Google εργάζεται πάνω σε μια υπηρεσία με επίκεντρο την υγεία και την ευεξία που πιθανόν να ονομάζεται "Google Coach".

Η Google έχει αναπτύξει μέχρι τώρα αρκετά προϊόντα που χρησιμοποιούν τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη) και από ότι φαίνεται ο επόμενος στόχος της είναι η υγεία και η φυσική κατάσταση.

Η Google εργάζεται πάνω σε μια υπηρεσία με επίκεντρο την υγεία και την ευεξία που πιθανόν να ονομάζεται «Google Coach». Το όνομα μπορεί να αλλάξει πριν από την κυκλοφορία της, αλλά η Google έχει ήδη πολλές ιδέες για το πώς θα λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία.

Το Google Coach δεν θα είναι απλώς ένα fitness tracker, αλλά ένα μεγάλο μέρος της ύπαρξής του είναι να σας βοηθά να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας όταν γυμνάζεστε. Ο προπονητής (coach), ο οποίος είναι επίσης γνωστός εσωτερικά ως Project Wooden, θα αξιοποιήσει τα δεδομένα που έχει η Google σχετικά με εσάς για την προληπτική προβολή δεδομένων υγείας και φυσικής κατάστασης. Μπορεί να συστήσει τρόπους προπόνησης, να παρακολουθήσει την πρόοδό σας και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις αν χάσετε μια προγραμματισμένη προπόνηση. Όταν θα φτάνετε στο γυμναστήριο, ο Coach μπορεί να καταγράψει τη δραστηριότητά σας και να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να ενημερώσει με μελλοντικές προτάσεις.

Το Google Coach θα βοηθά επίσης στην παρακολούθηση της διατροφής σας και θα μπορεί να προτείνει διάφορα τρόφιμα που θα χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε μια υγιή σύσταση για ένα γεύμα με βάση την τοποθεσία και τα πρότυπά σας. Εάν προτιμάτε να μαγειρεύετε στο σπίτι, ο «προπονητής» θα μπορεί να δημιουργήσει ένα εβδομαδιαίο μενού γευμάτων και μια λίστα αγορών και να σας τα αποστείλει στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Η Google φιλοδοξεί ότι το Google Coach θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και τα δεδομένα του ημερολογίου σας για να υπολογίσει πόσα γεύματα θα πρέπει να σχεδιάσει.

Η αρχική ανάπτυξη του Google Coach θα επικεντρωθεί κυρίως στο Wear OS, αλλά θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο smartphone σας.

Διαβάστε Eπίσης

EBENEZER COBB MORLEY: Η Google τιμά με doodle τον «πατέρα» των κανόνων σύγχρονου ποδοσφαίρου (vid)

Intel: Ανακαλύφθηκε και τρίτο σοβαρό κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές της