Ελλάδα

ΒΑΣΕΙΣ 2018: Οι τελευταίες εκτιμήσεις ανά πεδίο

ΒΑΣΕΙΣ 2018: Οι τελευταίες εκτιμήσεις ανά πεδίο
ΒΑΣΕΙΣ 2018: Ανακοινώνονται αύριο οι βάσεις για τις πανελλήνιες 2018 από το Υπουργείο Παιδείας.

ΒΑΣΕΙΣ 2018: Ανακοινώνονται αύριο οι βάσεις για τις πανελλήνιες 2018 από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.

ΒΑΣΕΙΣ 2018: Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Αναμένεται να υπάρξει άνοδος στις δημοφιλείς σχολές των Κοινωνικών Επιστημών και πτώση σε Πολυτεχνεία, Ιατρικές και στα τμήματα Πληροφορικής.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα ευκολότερα, σε σχέση με πέρυσι, θέματα αναμένεται να οδηγήσουν τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω όμως στις υψηλόβαθμες και τις δημοφιλείς σχολές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η συγκέντρωση του 25,5% των μορίων στις κλίμακες των 15.500 – 18.000 μορίων φανερώνει την ανοδική πορεία των βάσεων ειδικά στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Μεγάλη πτώση αναμένεται στις βάσεις των Πολυτεχνικών και των Φυσικομαθηματικών Σχολών ιδιαίτερα στις υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές Σχολές. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι το 41,76% των υποψηφίων δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 10.000 μόρια, ενώ πέρυσι σε αυτή την κατηγορία ήταν το 33,23% των υποψηφίων.

Στο πεδίο των Επιστημών Υγείας, αναμένεται, επίσης, πτώση των βάσεων. Το γεγονός ότι το 30,48% των υποψηφίων δεν κατόρθωσε να πιάσει τη βάση των 10.000 μορίων, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 25,12% είναι ενδεικτικό της καθοδικής πορείας που θα έχουν οι βάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο. Φέτος είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό  στην Ιατρική Αθηνών η βάση εισαγωγής να είναι λίγο πιο κάτω από 19.000 μόρια.

Στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο δεν υπάρχει αύξηση των εισακτέων, ενώ σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα μαθήματα υπήρξαν χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι.

Στα ίδια επίπεδα αλλά με πτωτικές τάσεις αναμένεται η πορεία των βάσεων στις σχολές του πεδίου της Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους (53,46%) δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα 10.000 μόρια.

Οι θέσεις των εισακτέων φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) είναι 74.692, ενώ για το 2017 ήταν 70.726.

Ο αριθμός εισακτέων έμεινε σταθερός στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Παράλληλα, αυξήθηκε κατά 6% στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Χημείας, κ. λπ.) αυξήθηκαν κατά 12,5%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments