Πολιτική

Τσίπρας: Προτείνει για νέο γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τον Σκουρλέτη

Τσίπρας: Προτείνει για νέο γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τον Σκουρλέτη
O Aλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα «τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη».

Τον Πάνο Σκουρλέτη πρότεινε ως νέο γραμματέα του κόμματος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είπε: «Μετά από οκτώ χρόνια, η σκληρή εποχή των μνημονίων, τελείωσε. Η πατρίδα μας έκανε το αποφασιστικό βήμα ώστε να πάρει τις τύχες της στα χέρια της». Ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν τόνισε: Ο ελληνικός λαός δεν αφέθηκε στη μοίρα του. Η εκλογική αναμέτρηση του 2015 ήταν η απάντηση του ελληνικού λαού που ξανακίνησε τον τροχό της ιστορίας.

Για τα όσα έγιναν από το 2015 και μετά ο κ. Τσίπρας είπε: «Θα κρατούσαμε τα χέρια μας καθαρά, θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε την πορεία του κόμματος μας αν επιλέγαμε να στρέψουμε την πλάτη στο λαό, αλλά θα ξηλώναμε την ιστορία και το αξιακό φορτίο της Αριστεράς».

Υπογράμμισε ότι «δεν ήταν άλμα στο κενό», αλλά δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως είπε: Η απόδοση διαχρονικών πολιτικών ευθυνών στους υπαίτιους της καταστροφής και η εμπιστοσύνη στην μοναδική πολιτική δύναμη η οποία δεν δίστασε να μπει στη φωτιά της μάχης, από θέση ευθύνης.

«Γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε ναρκοθετήσει μελετημένα κάθε μας βήμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για το 2015. Σημείωσε ότι, όμως η Αριστερά σε αυτή τη χώρα, δεν έλειψε ποτέ στο κάλεσμα του λαού και τους μεγάλους αγώνες, δεν φυλαγόταν από την ιστορία, αλλά την έγραφε πάντα σε χρόνο ενεστώτα. «Γι΄ αυτό η Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη υπόθεση γι΄ αυτό τον τόπο», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το 2015 ο λαός εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε την ευθύνη και την εντολή για μάχη, την οποία «δεν τη δώσαμε στο πλάι του λαού, αλλά με το λαό οργανικό κομμάτι αυτής».

Έκανε την αυτοκριτική του λέγοντας ότι: «Δώσαμε τη μάχη με απώλειες είχαμε αδυναμίες που γνωρίζαμε, υπήρξαν στιγμές που διστάσαμε, ίσως γιατί είχαμε ανοιχτά τόσα μέτωπα όσο καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Μπορεί πολλές φορές να διστάσαμε και να αδρανήσαμε. Κάνουμε την αυτοκριτική μας με ειλικρίνεια και σθένος γιατί έτσι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δεν είναι το τέλος η έξοδος από τα μνημόνια αλλά η αφετηρία για μια καινούρια αρχή».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη και προοδευτική χώρα.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

  • Έρχονται φοροελαφρύνσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι: «Αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας στους εργαζόμενους η επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, να είναι η Ελλάδα χώρα με φορολογική δικαιοσύνη και σταθερό φορολογικό σύστημα. Είπε ακόμα ότι: «Είμαστε έτοιμοι για γενναίες φορολογικές παρεμβάσεις και στοχευμένες φοροελαφρύνσεις. Η Δημόσια Διοίκηση που αντιμετωπίζει γραφειοκρατία, και διαφθορά θα στηρίζεται στην ψηφιοποίηση και τη διαφάνεια».

  • Επίθεση στη Nέα Δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι όλοι σε αυτή την χώρα χαρούμενοι που βγαίνουμε από τα μνημόνια. Υπάρχουν κι αυτοί που σε κάθε κρίσιμη διαπραγμάτευση ξεσπάθωναν υπέρ των πιο ακραίων αποψεων του ΔΝΤ. Αυτοί που θέλουν την συντριβή της εργασίας, τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Για τη ΝΔ την σημερινή της ηγεσία το μνημόνιο ήταν ευλογία. Ήταν η καλύτερη αφορμή για να υλοποιήσουν κατά γράμμα την πιο ακραία αντικοινωνική πολιτική που ερφαρμόστηκε στον τόπο εδώ και 40 χρόνια. Βρίζουν, απειλούν, μιλούν για ελαττωματικές ιδέες. Απόψεις και ιδέες που μας γυρνούν στην μετεμφυλιακή Ελλάδα. Δεν έχουν σχέση με κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά με ακροδεξιό μόρφωμα. Απειλούν να ξηλώσουν νόμους που έφερε η δική μας κυβέρνηση.

«Εδώ και δυο χρόνια παρακολουθούμε το παραλήρημα μιας ακροδεξιάς κυνικής και αδίστακτης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ψέμα και προπαγάνδα προσπαθεί να επανέλθει στην εξουσία. Μπροστά στον πόθο της επιστροφής δεν δίστασαν το καλοκαίρι ακόμα και να αποπειραθούν να εκμεταλλευθούν μια εθνική τραγωδία και σε συνεργασία με φιλικά ΜΜΕ προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μια τραγωδία. Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη αλλά σπεύσαμε άμεσα να ανακοινώσουμε μια ευρεία δέσμη μέτρων για τους πληγέντες. Αυτό συμβαίνει έμπρακτη ανάληψη ευθύνης. Αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Έχουν βουλιμία για την εξουσία ακόμα κι αν σπέρνουν μίσος, διχασμό και φόβο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Έτσι θα πάμε στις εκλογές

«Θα είναι η επόμενη χρονιά η χρονιά των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η μάχη που θα δώσουμε μαζί με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς που δεν αποδέχονται το μονόδρομο της λιτότητας και του ρατσισμού. Η επόμενη χρονιά στο τέλος 4ετίας έχει τη μητέρα των μαχών το φθινόπωρο του ’19, τις εθνικές εκλογές. Εκεί πρέπει ο λαός αποφασισμένος και αισιόδοξος να δώσει μήνυμα συνέχειας προς τα μπρός, νίκης και αισιοδόξίας. Το Φθινόπωρο του 2019 θα είναι οι εθνικές εκλογές και θα βρούμε μπροστά μας όλες τις γερασμένες δυνάμεις. Πρέπει να ξαναδώσουμε μήνυμα συνέχειας προς τα μπρος. Να δώσουμε μήνυμα νίκης. Δεν επιτρέπεται να δειλιάσουμε. Δεν μπορούν να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και ηττοπάθεια. Έχουμε τις ιδέες και τις πράξεις της Αριστεράς. Με αυτές τις ιδέες και τις πράξεις θα ενισχύσουμε την κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Προτείνω τον Πάνο Σκουρλέτη για γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συστράτευση και ανανέωση. «Η χώρα χρειάζεται και νέο αίμα και όρεξη για δουλειά. Κλείνει ένας πολιτικός κύκλος για το κόμμα μας με το τέλος του μνημονίου». Ζήτησε να είναι ενωμένο το κόμμα για να μπορεί να χτίζει από τα κάτω τις συμμαχίες. «Χρειαζόμαστε κόμμα δυνατό, ενωμένο, ανοιχτό στην κοινωνία, με εσωτερική δημοκρατία αλλά και πειθαρχία», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι «αυτό είναι το δημοκρατικό μας εργαλείο, το δημοκρατικό μας όπλο, το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού:

  • Αποτρέποντας με όλη την δημοκρατική αυστηρότητα αν χρειαστεί είτε προσωπικές στρατηγικές, είτε συσπειρώσεις χωρίς αρχές, και εκφάνσεις ατομικής ιδιοποίηση της συλλογικής κομματικής δουλειάς.
  • Αποκρούοντας τον κυβερνητισμό, και την εμπλοκή του κόμματος, ή οργανώσεών του, σε παιγνίδια που δεν έχουν σχέση ούτε με τις αρχές, ούτε με τις ιδέες μας».

«Σε αυτή τη διαδρομή η συμβολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Πάνου Ρήγα ήταν αναντικατάστατη», είπε ο Αλ. Τσίπρας, ευχαριστώντας τον «γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο». Εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

Τόνισε πως «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

Γι’ αυτούς τους λόγους, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα «τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments