Ελλάδα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τους “εγκλωβισμένους” τουρίστες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τους “εγκλωβισμένους” τουρίστες
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας Independent αναφέρεται στην 24ωρη ακτοπλοϊκή απεργία της ΠΝΟ, κάνοντας λόγο για χιλιάδες παραθεριστές που έχουν αποκλειστεί στα ελληνικά νησιά.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ: Για χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες στα ελληνικά νησιά λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών που κρατά δεμένα τα λιμάνια για δεύτερο 24ωρο κάνει λόγο σε δημοσίευμά του η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Η απεργία, (σ.σ 6 πρωί της Τρίτης με 6 το πρωί της Τετάρτης η νέα εικοσιτετράωρη κινητοποίηση) αναμένεται να επηρεάσει περίπου 180.000 ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια προς και από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)», τονίζει ανταποκρίτρια της εφημερίδας.

Όπως επισημαίνεται, οι επιβάτες που πλήττονται από την απεργία έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και συνιστάται να επικοινωνούν με τον ταξιδιωτικό πράκτορά τους.

«Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, εκ των οποίων 227 κατοικούμενα. Πολλά δεν έχουν αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα», επισημαίνεται στο άρθρο.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Τέλος, ο Independent επισημαίνει τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι «εφέτος, εκτιμούνταν ότι η χώρα θα φιλοξενήσει 32 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες – σχεδόν 100% αύξηση από τα 15 εκατομμύρια επισκέπτες του 2010 και υπερπενταπλάσιοι επισκέπτες συγκριτικά με πριν από 10 χρόνια» γράφει η δημοσιογράφος.

Η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται καθώς τα μέλη της ομοσπονδίας δεν έκανε δεκτή την πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μέχρι το τέλος του 2019 αντιπροτείνοντας αύξηση 5%.

Η ΠΝΟ, μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων καθώς αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται νέα απόφαση για την επέκταση της απεργίας για άλλο ένα 24ωρο.

Σήμερα η απόφαση της ΠΝΟ για την απεργία

Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια ως και αύριο στις έξι τα ξημερώματα μετά την νέα απεργία της ΠΝΟ.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί σήμερα στη νέα συνεδρίαση της ΠΝΟ το μεσημέρι. Οι συνδικαλιστές επιμένουν σε σκληρή γραμμή εν μέσω αντιδράσεων.

Οι ναυτικοί ζητούν αυξήσεις 5%, ενώ οι ακτοπλόοι κατέθεσαν πρόταση για αυξήσεις αποδοχών 1%+1%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments