Διεθνή

Υπόθεση Σκριπάλ: Η Μόσχα καλεί το Λονδίνο να σταματήσει την χειραγώγηση της πληροφόρησης

Υπόθεση Σκριπάλ: Η Μόσχα καλεί το Λονδίνο να σταματήσει την χειραγώγηση της πληροφόρησης
Υπόθεση Σκριπάλ: Η Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε το Λονδίνο να «μην προβαίνει σε δημόσιες καταγγελίες και σε χειραγώγηση της πληροφόρησης».

Υπόθεση Σκριπάλ: Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε το Λονδίνο να «μην προβαίνει σε δημόσιες καταγγελίες και σε χειραγώγηση της πληροφόρησης».

Η δήλωση έρχεται μετά την δημοσιοποίηση των ονομάτων δύο Ρώσων του οποίους βρετανοί εισαγγελείς θεωρούν υπεύθυνους για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο.

Υπόθεση Σκριπάλ: «Τα ονόματα που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ, όπως και οι φωτογραφίες, δεν μας λένε τίποτα» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) Αλεξάντρ Σούλγκιν χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Λονδίνο.


Διαβάστε σχετικά για την υπόθεση Σκριπάλ

Αβάσιμες για τη Μόσχα οι κατηγορίες εναντίον της στην υπόθεση Σκριπάλ


«Το αντιμετωπίζουμε ως προβοκάτσια. Δηλώσαμε αμέσως, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στο Σαλσμπερι».

Αυτά δήλωσε ο Σλούγκιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό κανάλι ‘Ρωσία-1».

Το μέλος της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Αντόν Μαρόζοφ δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να διερευνήσει την υπόθεση.

Το Λονδίνο θα πρέπει να παρουσιάσει αποδείξεις για την ενοχή των Ρώσων πολιτών στην απόπειρα δολοφονίας των Σκριπάλ.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση των Σεργκέι και Γιούλια Σκριπάλ.

«Οι ΗΠΑ διαπίστωσαν με βάση τον νόμο του 1991 περί ελέγχου χημικών και βιολογικών όπλων και εξάλειψης εχθροπραξιών (CBW Act) ότι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε χημικά ή βιολογικά όπλα κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας ή έκανε χρήση θανατηφόρων χημικών ή βιολογικών όπλων ενάντια στους δικούς της υπηκόους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Οι κυρώσεις θα ισχύσουν από τις 22 Αυγούστου περίπου, συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok, στη βρετανική πόλη Σόλσμπερι, τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments