Πολιτική

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Βέβαιος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Βέβαιος για τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός - Οι αντιδράσεις.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Όπως τόνισε η συμφωνία θα κυρωθεί από τη βουλή και η κυβέρνησή του θα επιβιώσει, έστω κι αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν θα παίξω παιχνίδια. Η Συμφωνία θα επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σπυράκη:  Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη και ότι θα συνεχίσει να κυβερνά χωρίς την πλειοψηφία

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη επισημαίνοντας ότι:

«Δεν υπάρχει στην ιστορία πρωθυπουργός που να έχει ισχυριστεί ότι θα παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία ακόμη και αν ο κυβερνητικός του εταίρος αποσύρει τη στήριξή του».

Ο πρωθυπουργός σε χθεσινή συνεντευξή του τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση, αλλά αυτό «θα το αποφασίσει ο εταίρος μου».

«Το είπε ακόμη και αυτό ο κ. Τσίπρας. Ότι θα συνεχίσει να κυβερνά και χωρίς να έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της βουλής», συνέχισε η Μαρία Σπυράκη και κατέληξε:

«Τον καλούμε να αντιληφθεί ότι η χώρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας. Σε μια Δημοκρατία τον τελικό λόγο τον έχουν οι πολίτες».

ΚΚΕ: «Όλα αυτά αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην προώθηση των – επικίνδυνων για τους λαούς – αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, για χάρη του κεφαλαίου, που επιδιώκει αναβάθμιση κερδών και ρόλου στην ευρύτερη περιοχή».

«Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ευρωατλαντικό προσανατολισμό, όμως τέτοιους ύμνους στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό παράγοντα, σαν κι αυτούς του κ. Τσίπρα, είχαμε πολύ καιρό ν’ ακούσουμε. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμη ο κ. Τσίπρας είναι κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που είπε ο Π. Κανελλόπουλος στον Αμερικανό Βαν Φλιτ: “Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας”». Αυτό αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Wall Street Journal.

«Όλα αυτά αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προώθηση των -επικίνδυνων για τους λαούς- αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, για χάρη του κεφαλαίου, που επιδιώκει αναβάθμιση κερδών και ρόλου στην ευρύτερη περιοχή» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Λεβέντης: Πρέπει η επόμενη Βουλή να παραπέμψει σε δίκη τους Τσίπρα και Κοτζιά

«Αγνόησαν όλους τους θεσμούς του κράτους και πάνω από όλα τον ελληνικό λαό και πήγαν και υπέγραψαν αντίθετα με τη θέλησή του» δήλωσε αναφερόμενος στην Συνθήκη των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του στον Real fm, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

«Θεωρώ λοιπόν ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να καταγγείλει τις Πρέσπες είτε γίνει πριν ή μετά η ψηφοφορία της κύρωσης, πρέπει η επόμενη Βουλή να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, να παραπέμψει σε δίκη τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά που αγνόησαν ολόκληρο το θεσμικό σύστημα της χώρας και υπέγραψαν μια μειοδοσία».

«Ο κ. Μητσοτάκης προσεύχεται να τελειώσει τη βρωμοδουλειά ο Τσίπρας, ώστε μετά να νίψει χείρας και να πει την βρήκα έτοιμη. Αλλά ο Τσίπρας βέβαια ως πονηρός και σατανικός θα του την “κάνει” τελευταία στιγμή. Θα πει η επόμενη Βουλή να αποφασίσει» κατέληξε ο Βασίλης Λεβέντης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments