Πολιτική

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου: “Δεν υπήρξε συνάντηση με τον Μητσοτάκη” καταγγέλλει η Αρχιεπισκοπή

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου: “Δεν υπήρξε συνάντηση με τον Μητσοτάκη” καταγγέλλει η Αρχιεπισκοπή
Συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου: Διαψεύδουν Αρχιεπισκοπή και Νέα Δημοκρατία ότι υπήρξε συνάντηση του αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου: Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την Αρχιεπισκοπή, η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου.

Παράλληλα, σε παρόμοια διάψευση προχώρησε  και η Μαρία Σπυράκη. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο», τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημέρωση εκ των προτέρων από καμία πηγή.

Να θυμίσουμε, ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υιοθετώντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοια του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος!

Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό», τονίζει η ανακοίνωση. Και καταλήγει: «Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;»

Το σχόλιο του Μαξίμου για τις «μυστικές συναντήσεις» Μητσοτάκη με Ιερώνυμο και Σεραφείμ

Την εντολή «ου ψευδομαρτυρήσεις» θυμίζει το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, αναφερόμενο στις «επιβεβαιώσεις, κατόπιν εορτής» των «μυστικών συναντήσεων» του κ. Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και τον κ. Σεραφείμ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν από τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε. Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η “συνάντηση” και το “Εγώ είμαι χριστιανός, ο Τσίπρας είναι άθεος”

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από στέλεχος της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είχε συνάντηση στις 5 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μια μέρα δηλαδή πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο καθώς είχε ενημερωθεί από κάποιους Μητροπολίτες για τη συμφωνία.

Η συνάντηση αυτή έγινε στην αρχιεπισκοπή όπου ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο να μην γίνουν οι εξαγγελίες και να μην προχωρήσει η συμφωνία.

«Περίμενε να κάνουμε όλες αυτές τις αλλαγές μαζί» φέρεται να είπε ο αρχηγός της ΝΔ. «Όταν έχω λύσεις σε θέματα που απασχολούν την εκκλησία χρόνια δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην προχωρήσω» απάντησε ο αρχιεπίσκοπος. «Όταν γίνεις εσύ πρωθυπουργός θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε άλλα σπουδαία πράγματα».

«Εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος» λένε οι πληροφορίες ότι ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments