Παιδί

Τουίτι: Η απίθανη ιστορία του – Τον εμπνεύστηκε ο δημιουργός του από δική του φωτογραφία

Τουίτι: Η απίθανη ιστορία του – Τον εμπνεύστηκε ο δημιουργός του από δική του φωτογραφία
Το αγαπημένο καναρίνι Τουίτι το εμπνεύστηκε ο Μπομπ Κλάμπετ από μία δική του φωτογραφία όταν ήταν μωρό. Και αρχικά τον έκανε ροζ και τον ονόμασε Όρσον. Διαβάστε στο pagenews.gr την απίστευτη ιστορία του συμπαθητικού πτηνού, που έκανε πρεμιέρα πριν 76 χρόνια στην ταινία μικρού μήκους A Tale of two Kitties.

Όλοι ξέρουμε τον Τουίτι. Το κίτρινο, ανθρωπόμορφο καναρίνι, που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο και έχει κάνει ένα αχτύπητο δίδυμο με τον γάτο Σιλβέστρο.

Τουίτι και Σιλβέστρος ζουν στο σπίτι της Γιαγιάς, αλλά ο αχόρταγος Σιλβέστρος εποφθαλμιά το κίτρινο καναρίνι. Θέλει πάση θυσία να το καταβροχθίσει και πάντα σκαρφίζεται όλο και πιο περίτεχνα κόλπα για να πετύχει το σκοπό του.

Όμως, πάντα αποτυγχάνει, είτε από δικά του λάθη είτε από την πονηριά του Τουίτι, που οδηγεί τον διώκτη του στη Γιαγιά ή στον Έκτορα το μπουλντόγκ, που αναλαμβάνουν να τον συνετίσουν, έστω προσωρινά.

Καλά ως εδώ. Όλοι έχουμε δει τις περιπέτειες του γάτου και του καναρινιού. Όλοι έχουμε πάρει δώρο έναν μεγάλο ή μικρό Tweety σε κάποιο παιδάκι. Πριν, όμως, ο Tweety κατακτήσει τον κόσμο σαν το συμπαθέστατο κίτρινο καναρινάκι, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου όπως φαίνονται.

Διότι ο Tweety, που έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα πριν από 76 ολόκληρα χρόνια, στην ταινία μικρού μήκους A Tale of two Kitties, ούτε Tweety λεγόταν, ούτε κίτρινος ήταν. Μπορεί να μην ήταν και τόσο συμπαθητικός, αλλά αυτό θα πρέπει να το έχεις ζήσει για να το πεις.

Καταρχήν να σας πούμε πως ο Tweety είναι δημιούργημα του καρτουνίστα Μπομπ Κλάμπετ (1913-1984). Και επίσης να σας πούμε πως ο Tweety δεν είναι απλά δημιούργημα του Μπομπ Κλάμπετ. Είναι ο ίδιος ο Μπομπ Κλάμπετ, όταν ήταν μωρό. Από μια δική του φωτογραφία τον καιρό που ήταν μικρό παιδί εμπνεύστηκε ο Κλάμπετ και έφτιαξε τον… Όρσον.

Ο δημιουργός του Τουίτι, Μπομπ Κλάμπετ, όταν ήταν μωρό. Απ’ αυτή τη φώτο εμπνεύστηκε και έφτιαξε τον Tweety

Αυτό ήταν το πρώτο του όνομα. Όρσον. Και δεν είχε να αντιμετωπίσει τον Σιλβέστρο, αλλά δύο πεινασμένους γάτους, ονόματι Μπάμπιτ και Κατσέλο. Ο Κλάμπετ προίκισε τον ήρωά του με επιθετικότητα και θρασύτητα, παρά το… ροζ χρώμα του.

Ο Τουίτι στην πρώτη του εμφάνιση. Ήταν ροζ και λεγόταν Όρσον

Ο Tweety όταν “γεννήθηκε” είχε ροζ χρώμα, είχε μεγάλα προγούλια και εμφανιζόταν τσίτσιδος. Όμως η λογοκρισία της εποχής ανάγκασε τον Κλάμπετ να του προσθέσει φτερά, αφού ως επί το πλείστον το καρτούν θα απευθυνόταν σε μικρά παιδιά.

Πως από Όρσον έγινε Τουίτι και από ροζ έγινε κίτρινος

Το 1947 βρίσκει τον Κλάμπετ να δουλεύει πάνω σε μια ταινία, όπου ο Τουίτι θα έπρεπε να τεθεί αντιμέτωπος ενός ασπρόμαυρου γάτου, τον οποίον είχε δημιουργήσει ο Φριτζ Φρίλεγκ. Όμως, ο Κλάμπετ άφησε τη Warner και ο Φρίλεγκ ανέλαβε την ολοκλήρωση της ταινίας.

Ο Τουίτι απέκτησε πιο ήπιο χαρακτήρα, αλλά μεγαλύτερη ευστροφία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Γάτο, που αργότερα πήρε το όνομα Συλβέστρος. Επίσης άλλαξε μορφή: έγινε κίτρινος, με μικρότερα προγούλια και πιο όμορφος. Η ταινία Tweetie Pie σημείωσε μεγάλη επιτυχία και χάρισε ένα Όσκαρ στη Warner.

Τουίτι: Όταν συνάντησε τον Όρσον

Από τότε, ο Τουίτι και ο Σιλβέστρος, αν και θανάσιμοι αντίπαλοι, έγιναν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Μάλιστα, το 1998 τιμήθηκαν από τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία με γραμματόσημο, που απεικόνιζε τις φιγούρες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments