Αθλητισμός

Ολυμπιακός Champions League: Σημαντικά τα έσοδα των “ερυθρολεύκων” από την διοργάνωση

Ολυμπιακός Champions League: Σημαντικά τα έσοδα των “ερυθρολεύκων” από την διοργάνωση
Ολυμπιακός Champions League: Έχει εισπράξει το ποσό των 127 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολυμπιακός Champions League: Στη 18η θέση της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα έσοδα στο Champions League την τελευταία πενταετία βρίσκονται οι “ερυθρόλευκοι”.

Ο Ολυμπιακός έχει εισπράξει το ποσό των 127 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, που συμμετείχε ανελλιπώς στη φάση των ομίλων την τελευταία εικοσαετία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βάλει στα ταμεία του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 127 εκατ. ευρώ.

Αυτό αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα «The Swiss Ramble», η οποία ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στη 18η θέση της σχετικής λίστας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία έχει έσοδα  360 εκατ. ευρώ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να την φέρουν στην κορυφή.

Στην κορυφή είναι η Γιουβέντους, παρότι δεν έχει καμία κατάκτηση αυτά τα πέντε χρόνια, παρά μόνο δύο παρουσίες σε τελικούς.

Οι «μπιανκονέρι» έχουν εισπράξει 406 εκατ. ευρώ και αυτό συμβαίνει γιατί το market pool στην Ιταλία είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ισπανίας, συν το γεγονός ότι οι ομάδες της γειτονικής χώρας δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά, με αποτέλεσμα να εισπράττει περισσότερα χρήματα η «Μεγάλη Κυρία».

Ακολουθεί Παρί Σεν Ζερμέν με έσοδα 299 εκατ. ευρώ, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται κατά σειρά οι: Μπάγερν Μονάχου (284), Μάντσεστερ Σίτι (279), Μπαρτσελόνα (277), Ατλέτικο Μαδρίτης (272), Ρόμα (227), Άρσεναλ (219) και Τσέλσι (217).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments