Οικονομία

Δεκέμβριος 2018 – Συντάξεις και επιδόματα: Πότε θα καταβληθούν για τα Χριστούγεννα

Δεκέμβριος 2018 – Συντάξεις και επιδόματα: Πότε θα καταβληθούν για τα Χριστούγεννα
Δεκέμβριος 2018 - Συντάξεις και επιδόματα: Ποιοι και πότε θα πάρουν χρήματα πριν τα Χριστούγεννα;

Δεκέμβριος 2018Συντάξεις και επιδόματα:  Προκειμένου να διευκολύνουν οικονομικά οι συνταξιούχοι ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2019 θα γίνει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα,  οι συντάξεις του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ θα καταβληθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.

Οι συντάξεις που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και του Δημοσίου κατά πάσα πιθανότητα θα καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Δεκέμβριος 2018 – Συντάξεις και επιδόματα: Επίδομα παιδιού

Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η 6η δόση για το επίδομα παιδιού από το A21 λόγω των Χριστουγέννων. Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ.

Κοινωνικό Μέρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή του Κοινωνικού Μερίσματος θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα με επικρατέστερη ημερομηνία την 14η Δεκεμβρίου. To Κοινωνικό Μέρισμα θα διανεμηθεί και φέτος με βάση το περσινό μοντέλο.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκλειδώσουν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Υπολογίζεται ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι εν ενεργεία υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που είχαν γίνει στις αποδοχές τους.

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments