Διεθνή

Αποκάλυψη Τσαβούσογλου για Γκιουλέν: Τραμπ και Ερντογάν σχεδιάζουν την έκδοσή του

Αποκάλυψη Τσαβούσογλου για Γκιουλέν: Τραμπ και Ερντογάν σχεδιάζουν την έκδοσή του
Την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στον Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνόδου της G20 ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για τη απέλαση Γκιουλέν καθώς και άλλων ατόμων.

«Στην Αργεντινή ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι εργάζονται για την έκδοση του (Φετουλάχ) Γκιουλέν και άλλων προσώπων», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι είδε αξιόπιστα στοιχεία από το FBI που πιστοποιούν ότι οι γκιουλενιστικές οργανώσεις φοροαποφεύγουν.

Πάντως ανάλογες δηλώσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν από την πλευρά Τούρκων αξιωματούχων οι οποίες διαψεύστηκαν από την Ουάσιγκτον.

Η Τουρκία επιδιώκει την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Πρώην σύμμαχος του Ερντογάν ο Γκιουλέν κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για το αποτυχημένο πραξικόπημα, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments