Πολιτική

Πολάκης: Επίθεση σε Δικαστές και Εισαγγελείς – Τι απαντούν

Πολάκης: Επίθεση σε Δικαστές και Εισαγγελείς – Τι απαντούν
Πολάκης σε Δικαστές και Εισαγγελείς: Είστε πλέον προβλέψιμοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκαναν λόγο για θεσμική εκτροπή.

Μέσω του Facebook, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι είναι πλέον προβλέψιμοι.

Παύλος Πολάκης: Ολόκληρη η ανάρτησή του

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα

Αξιότιμοι κύριοι 

1) διάβασα την ανακοίνωση σας.

2) καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για “θεσμική εκτροπή”

3) Πριν βγάλετε την ανακοίνωση, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως: Από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως Αναπλ Υπ υγείας 4 (τέσσερις) αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

4) Εγώ δεν μίλησα για “πολιτικό χρόνο” όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας, αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ!!!

5) Μια που το έφερε η κουβέντα, πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η “κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου” να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν (π.χ. Ζίμενς, c4i, κλπ.)

Μέτα τιμής 

Παύλος Πολάκης αν. Υπ. Υγείας

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα Αξιότιμοι κύριοι 1) διάβασα την ανακοίνωση σας.2)καθιστασθε πλέον…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Donnerstag, 3. Januar 2019

Η ανάρτησή του στο Facebook

Η νέα απάντηση από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς αναφέρουν πως ευελπιστούν οι αναρτήσεις Πολάκη να είναι μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης.

Παράλληλα τονίζουν πως τέτοιες δηλώσεις διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβει σε ανακοίνωσή της  την αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας να σέβονται την συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών.

Οι δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού κ. Πολάκη, οι οποίες ευελπιστούμε να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης  στην οποία συμμετέχει, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά,  εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς  επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας  την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της Χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.                                      

Ο κ. Πολάκης  οφείλει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς, ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής τους, ανταπεξέρχονται στο ακέραιο στο συνταγματικό τους καθήκον υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου, με υψηλό φρόνημα, να υπερβαίνουν καθημερινά τις αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες και ελλείψεις υποδομών και προσωπικού στο χώρο της δικαιοσύνης, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη φέρουν άλλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments