Πολιτική

Αυγενάκης: Η πιο ανιστόρητη, η πιο καταστροφική κυβέρνηση της χώρας

Αυγενάκης: Η πιο ανιστόρητη, η πιο καταστροφική κυβέρνηση της χώρας
"Εκτός από τραγικοί είναι και μοιραίοι", αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Στον Δημήτρη Τζανακόπουλο απαντά ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε οι οποίες δικαίωναν τον Ζόραν Ζάεφ για τη χρήση της «Μακεδονίας» αντί της «Βόρειας Μακεδονίας»

«Εκτός από τραγικοί είναι και μοιραίοι. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά η πιο ανεύθυνη, η πιο ανιστόρητη, η πιο καταστροφική Κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Όπως μας ενημέρωσε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελληνικής, κι όχι της Σκοπιανής Κυβέρνησης, κος Τζανακόπουλος, αποτελεί δικαίωμα του κ. Ζάεφ να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία» στις δημόσιες τοποθετήσεις του μιας και δεν έχουν τυπικά ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ενώ, η κυβέρνηση παραχωρεί ελαφρά τη καρδία γλώσσα και ταυτότητα, προσπαθεί διαρκώς να εφευρίσκει νέες δικαιολογίες για τα ατοπήματα του κ. Ζάεφ».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία και πως δεν είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα, κάτι που, επισήμανε, πιστεύει το 70% των Ελλήνων πολιτών.

«Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεχάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, είμαστε εδώ για να ελέγξουμε την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας, να φροντίσουμε τα εθνικά και τα οικονομικά μας συμφέροντα στη Βόρεια Ελλάδα και να διατηρήσουμε στο ακέραιο το δικαίωμά μας να μπλοκάρουμε την πορεία ένταξης των γειτόνων στην ΕΕ, εφόσον κρίνουμε ότι θίγονται τα εθνικά συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας