Τεχνολογία

iPhone: Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουν αναφέρει τελευταία εκατοντάδες χρήστες

iPhone: Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουν αναφέρει τελευταία εκατοντάδες χρήστες
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που και το δικό σας Iphone παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ένα περίεργο πρόβλημα έχουν αναφέρει το τελευταίο διάστημα αρκετοί χρήστες  iPhone στην επίσημη διαδικτυακή κοινότητα της Apple.

Όπως λοιπόν… παραπονιούνται σχεδόν 500 χρήστες των κινητών τηλεφώνων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον φακό της συσκευής τους, αφού αυτό ανάβει ξαφνικά χωρίς εκείνοι να τον έχουν ενεργοποιήσει.

Το πρόβλημα αφορά τα παρακάτω μοντέλα:

  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Σημειώνεται, ότι το πρόβλημα έκανε την εμφάνισή του όταν ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει συντομεύσεις για τον φακό και την κάμερα στην οθόνη κλειδώματος.

Ποια η αιτία του προβλήματος

Η βασικότερη αιτία του προβλήματος φαίνεται πως έρχεται από τους ίδιους του χρήστες, αφού πατάνε κατά λάθος το εικονίδιο του φακού στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης με τον αντίχειρα ή την παλάμη τους.

Μάλιστα, ένας χρήστης iPhone X ανέφερε ότι ο φακός  ανάβει ακόμα και όταν το έχει στην τσέπη του και περπατά! Όπως δήλωσε, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία του κινητού και παράλληλα να σπαταλά και ενέργεια από την μπαταρία του κινητού.

Η λύση του προβλήματος

Η εν λόγω συντόμευση δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να λύσετε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μία λύση είναι να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό “Tap to Wake”, πηγαίνοντας στις “Ρυθμίσεις – Γενικές – Προσβασιμότητα”. Αν ενεργοποιήσατε τον φακό κατά λάθος με το χέρι σας, μπορείτε να κάνετε swipe ελαφρώς στα αριστερά της οθόνης κλειδώματος, ώστε να το απενεργοποιήσετε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments