Πολιτική

Κικίλιας για Τσίπρα: “Είχα προειδοποιήσει να μη πάει αδιάβαστος στην Τουρκία”

Κικίλιας για Τσίπρα: “Είχα προειδοποιήσει να μη πάει αδιάβαστος στην Τουρκία”
Ο Βασίλης Κικίλιας για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Την έντονη ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα εξέφρασε ο τομέαρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτηση twitter.

«Είχα προειδοποιήσει να μη πάει αδιάβαστος ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία, γιατί ο κ. Ερντογάν θα βάλει τα πάντα στο τραπέζι, από τη Συνθήκη Λοζάνης. Λίγες ώρες πριν φτάσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Τούρκος Πρόεδρος επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς. Η “καλή” μέρα από το πρωί φαίνεται» έγραψε ο κ. Κικίλιας.

O Τσίπρας ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί επισήμως τη Χάλκη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που αύριο θα επισκεφθεί επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά το 1933 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σχολή ως πρώην πρωθυπουργός. Πρόσκληση Ερντογάν στον Βαρθολομαίο που θα παραστεί στο δείπνο προς τιμή του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας θα ξεναγηθεί και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, νωρίτερα θα ξεναγηθεί στην Αγία Σοφία, ενώ στη σημερινή συνάντηση του με τον πρόεδρο Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να θέσει το θέμα της μείωσης της έντασης στο Αιγαίο, το Κυπριακό, το ζήτημα της οικονομίας, της ενέργειας, το μεταναστευτικό, των περιφερειακών εξελίξεων, της ασφάλειας και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Αλ. Τσίπρας: Να συνεχίσουμε τον ειλικρινή διάλογο που ανοίξαμε τον Δεκέμβριο 2017

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως με δεδομένες τις εξελίξεις στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα είναι απαραίτητη για τους εξής λόγους:

  • Να παραμείνουν ανοιχτοί και αποτελεσματικοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα σε μία σειρά ζητήματα
  • Να καταστούν σαφείς οι θέσεις εκατέρωθεν και να αποφευχθούν παρανοήσεις,
  • Να διατηρηθεί η διάλογος όπου υπάρχει αντιπαράθεση
  • Να προωθηθεί η συνεργασία στους τομείς που αυτή έχει αναπτυχθεί.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments