Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Μακελειό: Απέναντι στον φασιστικό οχετό οφείλουν να αντιδράσουν δημοσιογράφοι και πολιτικά κόμματα

ΣΥΡΙΖΑ για Μακελειό: Απέναντι στον φασιστικό οχετό οφείλουν να αντιδράσουν δημοσιογράφοι και πολιτικά κόμματα
ΣΥΡΙΖΑ για Μακελειό: Τι τονίζει σε ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ για Μακελειό: «Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

«Καμία δημοκρατική δύναμη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Μακελειό: Τι αναφέρει η ΝΔ για την εφημερίδα – Επικοινωνία της Χρυσοβελώνη με Άρειο Πάγο

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», τα εξής: «Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με Άρειο Πάγο για το “Μακελειό”

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου επικοινώνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Και αυτό προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις.

Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.

Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού»

«Το “Μακελειό” είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος».

«Όμως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις». «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρένα Δούρου για πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»: Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο ταιριάζει στους επαγγελματίες της χυδαιότητας

Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο ταιριάζει στους επαγγελματίες της χυδαιότητας, και τους καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος, δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό”.

«Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα, θέση στο δημόσιο διάλογο.

Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία»« δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments