Τεχνολογία
pagenews.gr / Τεχνολογία / Το Tokyo 2020 στον… αστερισμό των ρομπότ!
Το Tokyo 2020 στον… αστερισμό των ρομπότ! | Pagenews.gr
Pagenews Team

Οι Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020 παρουσίασαν σήμερα το φιλόδοξο έργο «Robot», αποκαλύπτοντας δύο από τα προϊόντα που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν φιλάθλους, εργαζόμενους και αθλητές στην διάρκεια των Αγώνων.

Τα δύο προϊόντα αυτά, Toyota’s Human Support Robot (HSR) και το Suit Power Assist από την Panasonic, παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 24 Ιουλίου 2020 με τα Παραολυμπιακά να ξεκινούν ένα μήνα αργότερα. Ρομποτική τεχνολογία: Αυτό είναι το πρώτο ρομπότ που διδάσκει τη συμπόνια

Λέγεται «Μιντάρ» και έχει αναλάβει τον ρόλο της «Κάνον» (της θεότητας ή μποντισάτβα του ελέους), διδάσκοντας τις ιερές διδαχές του Βούδα στους επισκέπτες του αρχαίου ναού Κοντάτζι στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας.

Μόνο που δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το οποίο «προσλήφθηκε» για να κάνει αυτή τη δουλειά, ώστε να τραβήξει κυρίως τους νέους στο βουδισμό.

Η ρομπο-μοναχή έκανε το πρώτο κήρυγμα της σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μιλώντας με απλά λόγια για τη «Σούτρα της Καρδιάς» στην ιαπωνική γλώσσα, ενώ υπότιτλοι στα αγγλικά και στα κινεζικά εμφανίζονταν στον τοίχο για τους τουρίστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη βουδιστική διδασκαλία της συμπόνιας. Το ρομπότ θα αρχίσει επίσημα τα κηρύγματα του στο κοινό τον Μάρτιο. Ο «Μιντάρ»:

Φωτογραφία Youtube

Με επιβλητικό ύψος 1,95 μέτρων, βάρος 60 κιλών και κόστος 100 εκατομμυρίων γεν, το ρομπότ έχει προκύψει από μια συνεργασία ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Χιρόσι Ισιγκούρο και τους υπεύθυνους του ιστορικού βουδιστικού ναού ζεν, που λειτουργεί από το 1619, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και την ιαπωνική «Japan Times».

Το σώμα της Μιντάρ-Κάνον είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια της είναι καλυμμένα με ένα υλικό από σιλικόνη, ενώ έχει μια κάμερα στο αριστερό μάτι της, που την κάνει να δείχνει σαν να κοιτάζει κάποιον.

«Ελπίζουμε ότι η ρομποτική Κάνον θα βοηθήσει, ώστε οι βουδιστικές διδασκαλίες να αγγίξουν τις καρδιές των σημερινών ανθρώπων. Θέλουμε πολλοί άνθρωποι να έλθουν για να δουν το ρομπότ και τελικά να σκεφθούν για την ουσία του Βουδισμού», δήλωσε ο επικεφαλής ιερέας του ναού Τένσο Γκότο. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ετικέτες: 
2019