Πολιτική

Δώρο Πάσχα: Μαξίμου και Τσακαλώτος “αδειάζουν” τον Πετρόπουλο

Δώρο Πάσχα: Μαξίμου και Τσακαλώτος “αδειάζουν” τον Πετρόπουλο
Δώρο Πάσχα: Διαψεύδεται τόσο από κυβερνητικές πηγές, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το ενδεχόμενο καταβολής έκτακτου επιδόματος σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Δώρο Πάσχα: Διαψεύδεται τόσο από κυβερνητικές πηγές, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το ενδεχόμενο καταβολής έκτακτου επιδόματος υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, ότι «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο καταβολής επιδόματος, υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά «πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο».

Διευκρινίσεις Πετρόπουλου για το έκτακτο δώρο Πάσχα

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Τάσος Πετρόπουλους προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα από το γραφείο του Τάσου Πετρόπουλου διευκρινίζουν τα εξής:

«Ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».

Πετρόπουλος: Μέχρι τέλος Απριλίου σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση των θεσμών (δηλαδή μονομερώς), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον News 24/7.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος Απριλίου.

Θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2016.

Η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60% Η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αφορά τις εισφορές του 2019.

Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος.

Το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη και επιτέλους θα πάρουν.

Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Θα ενταχθούν και οφειλές επιχειρήσεων σε δεύτερο χρόνο».

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες» συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει την ευχέρεια να πάρει αυτό το μέτρο. Το έχουμε τεκμηριώσει. Ιδεολογικό είναι το ζήτημα των πιστωτών.

Όπως και η ΝΔ δεν θα ήθελε να ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση, αλλά θα αναγκαστεί τελικά να την ψηφίσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments