Ελλάδα

Παπακώστα: “Θα πληρώσουμε εμείς το πρόστιμο της 90χρονης με τα τερλίκια”

Παπακώστα: “Θα πληρώσουμε εμείς το πρόστιμο της 90χρονης με τα τερλίκια”
Σε κάθε περίπτωση "η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό", είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παπακώστα.

Την υπόθεση της 90χρονης που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ σχολίασε η Κατερίνα Παπακώστα.

Αναλυτικότερα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι το περιστατικό ελέγχθηκε και ότι «ως προς τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην ηλικιωμένη, αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ισχύουν καθόλου».

«Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη. Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση «η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό» πρόσθεσε η Κατερίνα Παπακώστα.

Σχετικά με το πρόστιμο, η κυρία Παπακώστα ανέφερε ότι τα 200 ευρώ θα τα πληρώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».

Δείτε το σχετικό βίντεο με όσα είπε η Κατερίνα Παπακώστα:

Τι είχε γίνει

Η ηλικιωμένη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και της πήραν αποτυπώματα για να αφεθεί στο τέλος ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Τι είχε κάνει; Πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Από τις Αρχές της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ, ένα ποσό μεγάλο, αν πάρει κανείς ως δεδομένο πως ζει χωρίς σύνταξη μαζί με τον υπερήλικα σύζυγό της και αναλογικά τεράστιο σε σχέση με την αξία των αντικειμένων που της κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, και τα οποία θα διέθετε προς πώληση: μαντήλες και δέκα ζευγάρια τερλίκια.

Όπως είχε καταγγέλλει η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, που δεν είχε άδεια.

Αφού τής πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία.

Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε νερό… Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τζ.Ηλιάδου, σε κάποιες στιγμές δεν ούτε καν ευγενική με την κ. Ηλιάδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments