Γυναίκα

Εμφυτεύματα στήθους και καρκίνος: Προληπτικά μέτρα από την Γαλλία

Εμφυτεύματα στήθους και καρκίνος: Προληπτικά μέτρα από την Γαλλία
Εμφυτεύματα στήθους και καρκίνος: Η Γαλλία προχωρά σε προληπτικά μέτρα.

Εμφυτεύματα στήθους και καρκίνος, αυτά τα δυο πάνε μαζί; Στην Γαλλία το πιστεύουν και προχώρησαν στην προληπτική τους απαγόρευση.

Σύμφωνα με την Εθνική Μονάδα Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Γαλλίας ορισμένοι τύποι εμφυτευμάτων μπορούν να προκαλέσουν μια σπάνιας μορφής καρκίνου. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως όσες γυναίκες είχαν κάνει επέμβαση στο παρελθόν θα πρέπει να τα αφαιρέσουν.

Τα δεδομένα που αξιολογήθηκαν έδειξαν σημαντική αύξηση στις περιπτώσεις αναπλαστικού μεγαλοκυτταρικού λεμφώματος. Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τη χρήση των εμφυτευμάτων μαστού.

Από το 2011 υπάρχουν 59 καταγεγραμμένα κρούσματα καρκίνου κάτι που προκάλεσε και το συγκεκριμένο μέτρο.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές εθνικές υγειονομικές αρχές έχουν συγκροτήσει ομάδες εργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στο θέμα.

Εμφυτεύματα στήθους και καρκίνος: Παίρνουν σειρά Αμερική και Καναδάς

Το παράδειγμα της Γαλλίας αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Παρά το γεγονός πως αυτός ο τρόπος μεγέθυνσης του στήθους δεν είναι τόσο διαδεδομένος στην χώρα.

Από κοντά είναι και ο Καναδάς με 22 επιβεβαιωμένες και άλλες 22 ύποπτες περιπτώσεις για αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα.

Το 2010 η Γαλλία βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας ενός σκανδάλου σχετικά με τα εμφυτεύματα μαστού. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι μια μεγάλη εταιρία εμφυτευμάτων χρησιμοποιούσε μια φτηνή βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική. Αυτό είχε αναγκάσει την κυβέρνηση να παροτρύνει τις γυναίκες να προχωρήσουν στην αφαίρεση τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments