Τεχνολογία

Ford: Παρουσίασε το “έξυπνο” καρότσι για το σούπερμαρκετ (vid)

Ford: Παρουσίασε το “έξυπνο” καρότσι για το σούπερμαρκετ (vid)
Η Ford άφησε για λίγο στην άκρη την κατασκευή αυτοκινήτων και έπιασε τα καρότσια του σουπερμάρκετ.

Η Ford είναι μια από τις κορυφαίος εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων. Τα μοντέλα της έχουν εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αμερικανικός κολοσσός έχει προχωρήσει σε καινοτόμες ιδέες.

Ωστόσο αυτή τη φορά η Ford προχώρησε στη δημιουργία ενός προϊόντος που δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε να κατασκευάζει. Τι είναι αυτό ; Ένα έξυπνο καρότσι για το σουπερμάρκετ. Το Self-Braking Trolley της Ford ενσωματώνει την τεχνολογία Pre-Collision Assist που έχει αναπτύξει η εταιρία για τα οχήματά της.

Ford: Καινοτομία στο σουπερμάρκετ

Το έξυπνο καρότσι διαθέτει αισθητήρες που το βοηθάνε να αποφύγει τις συγκρούσεις και μάλιστα φρενάρει αυτόματα. Αυτό βοηθάει όταν τα παιδιά παίρνουν το καρότσι και το χρησιμοποιούν για παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που το καρότσι αρχίσει να κυλάει μόνο του.

“Τα παιδιά λατρεύουν να αντιγράφουν τους ενήλικες – όταν σπρώχνουν ένα καρότσι, στο μυαλό τους, είναι σαν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου – με τους μακρινούς, μεγάλους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ως πίστα αγώνων”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ford.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε μια μικρή επίδειξη για το τι μπορεί να κάνει το έξυπνο καρότσι της Ford. Βέβαια για την ώρα αυτό το μοντέλο είναι καθαρά πρωτότυπο. Η Αμερικανική εταιρία δεν έχει στα άμεσα σχέδια της να κυκλοφορήσει μαζικά δημιούργημα της.

Αυτό σημαίνει ότι για αρκετά χρόνια ακόμα θα πρέπει να βολευτούμε με τα απλά συμβατικά καρότσια που έχουμε συνηθίζει να χρησιμοποιούμε στο σουπερμάρκετ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments