Αθλητισμός

Ιτούδης: “Ζητάμε προπονήσεις με ήχο όταν παίζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”

Ιτούδης: “Ζητάμε προπονήσεις με ήχο όταν παίζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”
Αποκαλυπτικός ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξή του.

Μαθημένος στα ελληνικά γήπεδα ο Δημήτρης Ιτούδης παραδέχτηκε ότι πριν τους αγώνες με ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι προπονήσεις γίνονται με… ήχους από τα μεγάφωνα, για να μπορέσουν οι παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε στην «Coach Corner» για τις μεθόδους μίας σωστής προετοιμασίας και μεταξύ άλλων παρέθεσε το πώς λειτουργεί ο ίδιος με τους παίκτες του στην ρωσική ομάδα.

“Οι καταστάσεις μέσα στην χρονιά θα καθορίσουν τι απαιτείται να γίνει σε συγκεκριμένες στιγμές. Όταν έχουμε ένα νικηφόρο σερί, μερικές φορές χρειαζόμαστε φαινομενική κρίση ή προσπαθώ να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου ή να τους προκαλέσω. Και το κάνω πολλές φορές, όταν προσπαθώ να προκαλώ κάποιον ατομικά στην προπόνηση για να δω πώς μπορεί να διαχειριστεί την πίεσή μου στους ώμους το”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Και συνέχισε: “Είναι επειδή πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, χρειάζεται να έχεις επίγνωση, κάτι που για παράδειγμα απαιτείται στο Final Four με όλα τα μίντια και όσα αποσπούν την προσοχή”.

O Δημήτρης Ιτούδης


“Για παρόμοιους λόγους πολλές φορές προπονούμαστε με ήχους. Όταν έχουμε παιχνίδια στην Ζαλγκίρις, στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό ή στην Μπασκόνια, τα οποία είναι… θορυβώδη γήπεδα, ζητάμε από τους τεχνικούς να βάλουν ήχο στο γήπεδο. Έτσι είναι η πραγματική ζωή κι έτσι δουλεύουμε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ιτούδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments