Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Στο πλευρό του δημάρχου Καλαμάτας – “Εχει ζητήσει ήδη συγνώμη”

Νέα Δημοκρατία: Στο πλευρό του δημάρχου Καλαμάτας – “Εχει ζητήσει ήδη συγνώμη”
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας.

Στο πλευρό του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στέκονται στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε αναφορικά με τις δηλώσεις του για τον σαϊτοπόλεμο και το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη. Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι «ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις». «Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», συμπληρώνουν.

Να αναφέρουμε, ότι η εν λόγω ενημέρωση από πλευράς Πειραιώς έρχεται μετά από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία καλούσε την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi – Γιώργος Κονταρίνης


«Ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, αναφέρει: «Οι απαράδεκτες δηλώσεις του, προερχόμενου από τη ΝΔ, δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί «DNA των Μεσσήνιων» δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκτός κι αν το γεγονός ότι ο Π. Νίκας ήταν από τα στελέχη της ΝΔ που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα».

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Νωρίτερα, στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο twitter.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρότεινε την κατάργηση του εθίμου και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να στηρίζει τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο twitter ο Νίκος Παππάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το θανατηφόρο έθιμο πρέπει να σταματήσει. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει και να πάψει να στηρίζει τον κ. Νίκα ο οποίος αδυνατεί να κατανοήσει ότι χάθηκε μία ζωή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments