Τουρισμός

Κρήτη: Τρεις παραλίες του νησιού στις 25 καλύτερες του κόσμου – Δείτε ποιες είναι

Κρήτη: Τρεις παραλίες του νησιού στις 25 καλύτερες του κόσμου – Δείτε ποιες είναι
Η Κρήτη είναι από το ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.

Η Κρήτη είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, με πολλά ωραία μέρη και κυρίως με πανέμορφες παραλίες. Εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, τις ομορφιές των τοπίων αλλά και την κρητική φιλοξενία που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Κάποιες παραλίες της Κρήτης, ωστόσο, είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο και μάλιστα τρεις από αυτές ψηφίστηκαν στις 25 καλύτερες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα τρεις παραλίες της Κρήτης ανήκουν στις 25 καλύτερες στον κόσμο για το 2019 σύμφωνα με τις κριτικές εκατομμυρίων ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της TripAdvisor. Σύμφωνα με τα Traveller’s Choice Awards, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραλιών και ακολουθεί το Ελαφονήσι στην 21η. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Μπάλος και Ελαφονήσι βρίσκονται στην 5η και 7η θέση αντίστοιχα ενώ την κατάταξη συμπληρώνει η Ελαφόνησος (16η στην Ευρώπη).Δείτε τις καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2019, όπως τις ανέδειξαν οι ταξιδιώτες στην TripAdvisor.

Αναλυτικά:

1. Λιμνοθάλασσα Μπάλου, Κίσσαμος

2. Ελαφονήσι

3. Κλέφτικο, Μήλος

4. Σίμος, Ελαφόνησος, Περιοχή Λακωνίας

5. Σαρακίνικο, Μήλος

6. Φαλάσαρνα

7. Anthony Quinn Bay, Φαληράκι

8. Μύρτος, Κεφαλονιά

9. Μύλος, Άγιος Νικήτας

10. Πετανοί, Ληξούρι

Κρήτη: Δεύτερο πιο όμορφο νησί της Ευρώπης

Πλέον οι Κρητικοί μπορούν να υπερηφανεύονται ότι ο τόπος τους είναι μέσα στα κορυφαία νησιά παγκοσμίως. Οι αναγνώστες του περιοδικού Condé Nast Traveler κλήθηκαν να ψηφίσουν τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης. H ψηφοφορία ανέδειξε την Μύκονο πρώτη και την Κρήτη στην δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα την συμπληρώνει η Πάρος. Η χώρα μας είχε την τιμητική της παρά το γεγονός πως η ψηφοφορία είναι για νησιά από όλη την Ευρώπη.

Τα κριτήρια των αναγνωστών που κλήθηκαν να ψηφίσουν ήταν οι δραστηριότητές, οι παραλίες, τα αξιοθέατα και η φυσική ομορφιά. Πέρα από τα Ελληνικά νησιά, στην πεντάδα υπάρχει η Ιταλική Ίσκια και η Ίμπιζα της Ισπανίας.

Αναλυτικά η λίστα με τα πέντε ομορφότερα νησιά της Ευρώπης:

1. Μύκονος

2. Κρήτη

3. Πάρος

4. Ίσκια, Ιταλία

5. Ίμπιζα, Ισπανία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments