Ελλάδα

Καλαμάτα: Σε δίκη σήμερα Παρασκευή οι 7 για τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη από τον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Σε δίκη σήμερα Παρασκευή οι 7 για τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη από τον σαϊτοπόλεμο
Σήμερα (3/5) δικάζονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα 6 μέλη του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Δικάζονται σήμερα (3/5)στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα 6 μέλη του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας για το τραγικό τέλος που βρήκε ένας 53χρονος εικονολήπτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το peloponnisosnews.gr, ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο:

«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ετσι τώρα ως «καπετάνιος» του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

  • Δήμαρχος Καλαμάτας: «Τέλος ο σαϊτοπόλεμος»

Ο δήμαρχος που μετά το θάνατο του 53χρονου κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, καθώς είχε αναφέρει πως το συγκεκριμένο έθιμο δεν θα κοπεί, μιας και βρίσκεται στο DNA των Μεσσήνιων. Οι αντιδράσεις τόσο της οικογένειας του θύματος, όσο και η δημόσια αποδοκιμασία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον έκαναν τελικά να αλλάξει γνώμη.

«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στο One.

  • «Η δική μου σαΐτα σκότωσε τον άνθρωπο» – Τι δηλώνει ο σαϊτομάχος

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαίτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαίτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαίτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαίτες και πάνε προς τον κόσμο…Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαίτα σκοτώθηκε άνθρωπος», αναφέρει ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Open

Δείτε φωτογραφίες από την βραδιά εκείνη που έχασε τη ζωή του ο εικονολήπτης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments