Αθλητισμός

Άρης: Εφτάρα μετά από 40 χρόνια

Άρης: Εφτάρα μετά από 40 χρόνια
Εντυπωσιακός ο Άρης, φιλοδώρησε με εφτά γκολ την Ξάνθη, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Σαράντα χρόνια μετά, ο Άρης επανέλαβε μία εντυπωσιακή νίκη με σκορ 7-2! Στις 3 Ιουνίου 1979, πάλι στην τελευταία αγωνιστική, ο Άρης είχε επικρατήσει στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ στο Χαριλάου κόντρα στην Καστοριά. Κατέκτησε την τρίτη θέση και την επόμενη σεζόν εκείνη η ομάδα έκανε τις μεγάλες ευρωπαϊκές προκρίσεις με Μπενφίκα και Περούτζια και τα σπουδαία ματς με Σεντ Ετιέν.

Σε εκείνο το ματς, ο Ντίνος Μπαλλής είχε σκοράρει τρία γκολ, και από ένα οι Κούης, Ανανιάδης, Ζελελίδης και Μόσχος. Αυτή τη φορά το 7-2 επαναλήφθηκε και καταγράφηκε στον φωτεινό πίνακα του «Κλεάνθης Βικελίδης. Δύο γκολ πέτυχε ο Γκαρσία, που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στη σεζόν με 10 γκολ, δύο ο Ντιγκινί και από ένα οι Γιουνές, Κόρχουτ και Σιώπης, σε ένα ματς στο οποίο ο Άρης έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μια νίκη που ήρθε την κατάλληλη μέρα. Τη μέρα που ο Άρης γιόρταζε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Οι κίτρινοι κατάφεραν να βγουν στην πρώτη πεντάδα, που ήταν και ο μεγάλος τους στόχος από το ξεκίνημα της σεζόν και οφείλουν πολλά στον Σάββα Παντελίδη.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε την ομάδα μεσούσης της σεζόν, κατάφερε να τη φέρει στον δρόμο των επιτυχιών και να την κάνει και πάλι ανταγωνιστική, κερδίζοντας τη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου. Αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ανέφερε. «Θα έχετε καταλάβει ότι δύσκολα ενθουσιάζομαι, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος σήμερα. Ευχαριστήσαμε τον κόσμο που πλήρωσε ένα εισιτήριο για να έρθει να μας δει. Χαρήκαμε το ματς. Δεν υπήρχε σκοπιμότητα, οι άμυνες δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά ακόμη γκολ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και στον κόσμο. Βάλαμε μια βάση, να κοιτάξουμε το μέλλον».

Για τον απολογισμό του: «Από ένα σημείο και μετά είδαμε μια ομάδα που ήθελε να παίξει το ποδόσφαιρο που μου αρέσει. Από τον Ιανουάριο και μετά η ομάδα ήταν διαφορετική». Για την επόμενη σεζόν: «Επειδή μέσα στην εβδομάδα θα μιλήσουμε για το θέμα, θα επικεντρωθούμε σήμερα μόνο σε αυτό το ματς». Για το ρεκόρ 40 χρόνων με το 7-2: «Θεωρώ ότι από τη φύση της αυτή η ομάδα είναι αρκετά επιθετική. Το μεγάλο μυστικό είναι η βοήθεια που είχαμε από τον κόσμο. Και όταν έχεις καλούς παίκτες, χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση και να πετύχεις πολλά. Ίσως το σημερινό σκορ να μην είναι η πραγματική εικόνα, γιατί και ο αντίπαλος ήταν διακοπές, ήμασταν αδιάφοροι βαθμολογικά και οι δύο». Για το αν θα εκτελέσει ξανά πέναλτι ο Σιώπης: «Γιατί όχι. Πάντως ήταν εντολή από πριν, ένα από τους τρεις να είναι ο Μανώλης αν κερδίζαμε πέναλτι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments