Αθλητισμός

Ερνέστο Βαλβέρδε: Στην πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα – Οι πιθανοί αντικαταστάτες του

Ερνέστο Βαλβέρδε: Στην πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα – Οι πιθανοί αντικαταστάτες του
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέτυχε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League και ήδη τα σενάρια αναφέρουν πως αποχωρεί από τη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε για δεύτερη σερί σεζόν έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Champions League. Πέρσι είχε πάει στη Ρώμη έχοντας το υπέρ της 3-1 απέναντι στη Ρόμα, αλλά ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε. Φέτος το 3-0 κόντρα στη Λίβερπουλ στο “Καμπ Νου” δεν αποδείχτηκε ούτε αυτό αρκετό. Η ομάδα του Κλοπ με μια επική ανατροπή έφτασε στη μεγάλη πρόκριση στον τελικό. Και έφερε τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δύσκολα θα σταθεί πλέον στην Μπαρτσελόνα για ακόμα μία σεζόν. Κι ας πήρε το πρωτάθλημα με… περίπατο. Η αποτυχία στο Champions League ήταν μεγάλη για δεύτερη σερί χρονιά. Και ήδη στην Ισπανία ξεκίνησε από χθες το βράδυ κουβέντα για την επόμενη μέρα. Τα ΜΜΕ της χώρας θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Βαλβέρδε από τον πάγκο της Μπάρτσα. Και έχουν ξεκινήσει την ονοματολογία για την επόμενη μέρα.

Πρώτος στη λίστα ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός εντυπωσιάζει με τα… πιτσιρίκια του Αίαντα, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Ο ίδιος δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ωστόσο, βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Βαρκελώνη.

Στη λίστα των Καταλανών βρίσκεται και ο Κίκε Σετιέν της Μπέτις. Ο τρόπος παιχνιδιού του είναι ιδιαίτερος σε άμυνα και επίθεση, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο αξιόπιστους τεχνικούς.

Φυσικά, υπάρχει και η λύση του Τσάβι. Ο «εγκέφαλος» της Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παππούτσι και θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική. Οι ηγετικές του ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες, όπως και η λατρεία του στην Μπαρτσελόνα. Το ερώτημα είναι αν θα τον εμπιστευτεί ο καταλανικός σύλλογος, ενώ δεν έχει εμπειρία από προπονητική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments