Πολιτική

Καμμένος: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέτουμε το εθνικό συμφέρον πρώτα από το πολιτικό»

Καμμένος: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέτουμε το εθνικό συμφέρον πρώτα από το πολιτικό»
Τι τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Σπάρτη.

«Είμαστε σε μία περίοδο αρκετά κρίσιμη για την πατρίδα μας, με την ένταση στο Αιγαίο να έχει αυξηθεί και την τουρκική προκλητικότητα ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, και η εικόνα, την οποία έδειξε χθες η Βουλή, ήταν μία εικόνα απογοητευτική για την πατρίδα μας», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Σπάρτη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέτουμε το εθνικό συμφέρον πρώτα από το πολιτικό, και ακριβώς επειδή κατάλαβα από νωρίς το τι πρόκειται να συμβεί χθες στη Βουλή, ζήτησα την αναβολή της συζήτησης».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «δεν έγινε δεκτό από τα κόμματα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προτίμησαν να ενισχύσουν τη συσπείρωσή τους, παρά να βγούμε όλοι μαζί με μία κοινή εθνική φωνή, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο την ώρα που οι σύμμαχοι και φίλοι, αλλά και όλες οι χώρες της διεθνούς κοινότητας, παίρνουν τη θέση της Ελλάδας, την ώρα δηλαδή που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλάνε για απειλή παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου». Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι «η απειλή για τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι απειλή εισβολής και κατοχής και εδώ πρέπει ακριβώς την περίοδο των ευρωεκλογών να αντιληφθούμε ποιος είναι ο ρόλος της Ευρώπης στην οποία συμμετέχουμε, διότι δεν παραβιάζεται μόνο η κυπριακή ΑΟΖ, αλλά παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή ΑΟΖ».

Σε αυτό το σημείο, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «η Ευρώπη την οποία θέλουμε, είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και των κοινών συνόρων, η Ευρώπη των εθνών-κρατών, η Ευρώπη που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι η Ευρώπη ενός παράνομου οργάνου, όπως είναι το Eurogroup, η Ευρώπη των δανειστών, η Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας». «Μία Ευρώπη», συνέχισε, «την οποία υπηρετούν τα μεγάλα κόμματα, δηλαδή, η ΝΔ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι ως μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που πλέον προσπαθεί να μετατραπεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ευρωπαϊκή Αριστερά, έχοντας αυτά τα κόμματα στην ηγεσία τους εκείνους που αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως διευθυντήριο των Βρυξελλών, υπηρετώντας την παγκοσμιοποίηση, την κατάρρευση των εθνών-κρατών, την υποστολή των σημαιών, την κατάργηση του θρησκειών, των αξιών, των εθίμων και των παραδόσεων της κάθε χώρας».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε, επίσης, ότι «εμείς, αυτή την Ευρώπη θα παλέψουμε με τους υποψήφιους βουλευτές μας όταν αναλάβουν τις έδρες τους στις Βρυξέλλες, θα εκπροσωπήσουμε τις περιοχές μας, θα εκπροσωπήσουμε τους Έλληνες πολίτες», σημειώνοντας ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοίωσης του εθνικού χαρακτήρα στην Ευρωβουλή είναι η άρνηση να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο για ένα θέμα το οποίο αποτελεί εθνική θέση, δηλαδή, η αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «συνεχίζει να κυβερνά αντισυνταγματικά και παράνομα, στηριζόμενος σε βουλευτές-αποστάτες, οι οποίοι αντάλλαξαν τον υπουργικό τους θώκο με τη βουλευτική τους έδρα, βουλευτές οι οποίοι εγκατέλειψαν τη λαϊκή εντολή την οποία πήραν και συνεχίζουν σε μία πλειοψηφία που στηρίζεται στην ανταλλαγή και στο συμφέρον».

Επίσης, επιτέθηκε και στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «οι Λάκωνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ψηφίζοντας τη ΝΔ, δεν ψηφίζουν τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά ψηφίζουν τη ΝΔ του Τατσόπουλου, του Ψαριανού, ο οποίος ζήτησε την αποβολή των συμβόλων της πίστεως από τα σχολεία, την κατάργηση των θρησκευτικών, και όλων αυτών οι οποίοι αποτελούν πλέον το προσωπικό μιας παράταξης η οποία δεν εκπροσωπεί τις παραδόσεις της ΝΔ».

Ακόμη, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «στη διάρκεια αυτής της τετραετίας έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να καταφέρουμε τον στόχο για τον οποίο δεσμευτήκαμε» και πρόσθεσε: «Ο πρώτος ήταν η έξοδος της χώρας από την εποχή των μνημονίων και το καταφέραμε. Χθες, ο πρωθυπουργός είπε 46 φορές τη λέξη εμείς, αλλά στο “εμείς” ξέχασε να πει ότι αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα υπήρχε σταθερότητα στη χώρα, δεν θα είχαμε βγει από την εποχή των μνημονίων, δεν θα είχαν προστατευτεί οι συντάξεις, δεν θα είχε δοθεί η 13η σύνταξη, δεν θα είχε μειωθεί ο ΦΠΑ, δεν θα είχαν διασφαλιστεί οι εργαζόμενοι, δεν θα είχε μειωθεί η ανεργία, δεν θα είχαμε οδηγηθεί στο μοίρασμα του πλεονάσματος που πλέον αποτελεί μία πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments