Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Μόνο οι “ερυθρόλευκοι” και η Μπαρτσελόνα απέκλεισαν Αγγλική ομάδα

Ολυμπιακός: Μόνο οι “ερυθρόλευκοι” και η Μπαρτσελόνα απέκλεισαν Αγγλική ομάδα
Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικοί σύλλογοι που άφησαν εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων Αγγλικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μη κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα,αλλά έκανε μια καλή πορεία στο Europa League. Για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης άφησε εκτός συνέχειας την Μπέρνλι. Αυτό τον έβαλε σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων που κατάφεραν να αφήσουν εκτός συνέχειας ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Πέρα από τους “ερυθρόλευκους” μόνο η Μπαρτσελονα κατάφερε να αποκλείσει Αγγλική ομάδα, όταν άφησε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό από μόνο του δεν είναι λίγο. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι τέσσερις ομάδες από το Νησί έχουν πάρει τις θέσεις στους τελικούς των δυο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ολυμπιακός: Σε κλειστό κλαμπ με την Μπαρτσελόνα

Πέρα από τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, υπάρχει άλλη μια ομάδα που απέκλεισε Αγγλικό σύλλογο. Αυτή είναι η Τότεναμ που άφησε εκτός συνέχειας την Μάντσεστερ Σίτι που επίσης είναι ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο αποκλεισμός της Μπέρνλι και οποιασδήποτε άλλης Αγγλικής ομάδας μόνο εύκολο δεν είναι.

Την ίδια ώρα αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η επιστροφή των Αγγλικών ομάδων. Τέτοια παρουσία από ομάδες που προέρχονται από το Νησί είχαμε να δούμε από το μακρινό 2008. Τότε η Τσέλσι είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν κατακτήσει το τρόπαιο.

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε και ένα τέλος στην Ισπανική κυριαρχία που υπήρξε στα Κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια με τις κατακτήσεις από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments