Αθλητισμός

Πάκο Χέμεθ: Μετράει τέσσερις υποβιβασμούς σε τέσσερα σερί χρόνια

Πάκο Χέμεθ: Μετράει τέσσερις υποβιβασμούς σε τέσσερα σερί χρόνια
Το όνομα του Πάκο Χέμεθ έχει γίνει πλέον συνώνυμο του... υποβιβασμού στην Ισπανία, καθώς όποια ομάδα τον έχει στο τιμόνι της έχει υποβιβαστεί τις τελευταίες τέσσερις σεζόν.

Κάτοχος ενός ρεκόρ που σίγουρα δεν θα ήθελε έγινε ο Πάκο Χέμεθ. Κι αυτό γιατί ο Ισπανός τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της La Liga, που ρίχνει τέσσερις ομάδες σε ισάριθμα χρόνια! Τελευταίο «θύμα» του η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά την ήττα της με 4-1 από τη Λεβάντε. Ο 49χρονος προπονητής ανέλαβε τις τύχες των Μαδριλένων τον Μάρτιο, μετά την απόλυση του Μίτσελ Μουνιόθ. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020, δείγμα της πίστης των ανθρώπων του συλλόγου στο πρόσωπο του. Ωστόσο, ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία δεν επετεύχθη τελικά.

Έτσι, ο προπονητής της Ράγιο έγραψε ιστορία. Κι αυτό γιατί για τέταρτη σεζόν ομάδα την οποία καθοδηγεί, υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Είχε κάνει το ίδιο ξανά με τη Ράγιο το 2015-2016, ενώ ακολούθησε η πτώση με Γρανάδα (2016-2017) και Λας Πάλμας (2017-2018). Μάλιστα, ο Χέμεθ είναι ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία, ξεπερνώντας τον Φερνάντο Βάθκεθ (2002-2003-2004) και τον Χοσέ Λουίς Σάσο (1961-1962-1963).

Δείτε το tweet για το απίθανο αρνητικό ρεκόρ του Χέμεθ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments