Αθλητισμός

Χένρικσεν: Νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο

Χένρικσεν: Νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο
Ο Ρενέ Χένρικσεν επιβεβαίωσε σε σουηδικά ΜΜΕ ότι πάλεψε σκληρά και τελικά βγήκε νικητής στη μάχη που έδωσε για ένα χρόνο με τον καρκίνο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ρενέ Χένρικσεν είχε σοκάρει άπαντες με την αποκάλυψη ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός του Παναθηναϊκού είχε διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή της ασθένειας στον μυελό των οστών. Φυσικά, ο ίδιος είχε δηλώσει αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του μέχρι τέλους. «Πριν από 1,5 μήνα έκανα τις πρώτες χημειοθεραπείες. Είμαι έτοιμος για να παλέψω όσο χρειαστεί. Φυσικά, στην αρχή έπαθα σοκ, όμως τώρα είμαι αποφασισμένος να το παλέψω. Η ασθένεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει τη ζωή μου», είχε δηλώσει τότε. Και τελικά, ο Χένρικσεν κατάφερε να βγει νικητής από τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του. Μάλιστα, επέστρεψε και έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο προ ημερών σε έναν αγώνα των παλαίμαχων της Άαλμποργκ.

Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του, «BT», αποκάλυψε ότι ξεπέρασε πλήρως την ασθένεια και ότι είναι έτοιμος να φορέσει φανέλα, σορτς και ποδοσφαιρικά παπούτσια για να παίξει ξανά με τους παλαίμαχους της ΑΒ Κοπεγχάγης.

«Είναι σημαντικό που μπορώ να παίξω ξανά μετά από θεραπεία ενός έτους για να νικήσω τον καρκίνο. Αφού μίλησα δημόσια για την ασθένειά μου, έλαβα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από πρώην συμπαίκτες και αντιπάλους μου. Δεν με πήρε από κάτω, χαμογέλασα στις δυσκολίες. Η επιστροφή μου στα γήπεδο είναι μια απόδειξη ότι είμαι καλά τώρα. Είναι μια ημέρα που την περίμενα. Αλλά, αυτή η ασθένεια είναι ύπουλη», δήλωσε ο Χένρικσεν.

Πάτησε χορτάρι πριν μερικές ημέρες ο Δανός, τι δήλωσε μετά την αναμέτρηση

Παράλληλα, ο Χένρικσεν επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους. Όχι για χάρη της ΑΒ Κοπεγχάγης, αλλά για την Άαλμποργκ. Ο Δανός φόρεσε ξανά τα εξάταπα του μετά από κάτι παραπάνω από έναν χρόνο και αγωνίστηκε σε ματς παλαιμάχων της δανέζικης ομάδας. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην ασθένεια του.

«Το θεωρώ μία πολύ σπουδαία πρόοδο για την κατάστασή μου πως το σώμα μου έχει επανέλθει και μπορώ και πάλι να παίξω ποδόσφαιρο. Η επιστροφή μου στο γήπεδο, δείχνει ότι είμαι και πάλι αρκετά καλά. Την περίμενα πολύ αυτή την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «για να είμαστε ρεαλιστές η ασθένεια πάντα θα υπάρχει μέσα στο σώμα μου και δεν μπορεί ποτέ να ελεγχθεί απόλυτα. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως για την ώρα δεν είναι ενεργή. Φυσικά και είμαι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με το πως ήμουν πριν την ασθένεια όμως και μόνο την επιστροφή μου τη θεωρώ μία νίκη».

Τέλος, ερωτηθείς για το πως μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια απάντησε ότι «Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτό. Κάποια στιγμή θα αναπτυχθεί και πάλι όμως αυτό μπορεί να είναι τον άλλον μήνα, μπορεί να είναι και σε 20 χρόνια. Δεν το σκέφτομαι, έχω στο μυαλό μου μόνο να ζω σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Κάθε μέρα για μένα είναι χρυσή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments