Οικονομία

ΣΔΟΕ: Κατέσχεσε περισσότερες από 80.000 «μαϊμού» αθλητικές εμφανίσεις

ΣΔΟΕ: Κατέσχεσε περισσότερες από 80.000 «μαϊμού» αθλητικές εμφανίσεις
Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε 82.612 πλαστές αθλητικές εμφανίσεις, με την οικονομική ζημιά να φτάνει τα 2.412.931 ευρώ. Συνελήφθη ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Νέο χτύπημα στο κίνημα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων πέτυχε το ΣΔΟΕ. Κι αυτό γιατί κλιμάκια της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής έκαναν συντονισμένους ελέγχους στις εγκαταστάσεις εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων (τετραώροφο κτίσμα και αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο) σε περιοχές της Αττικής. Μέσα στους χώρους αυτούς βρέθηκε πλήθος εμπορευμάτων. Πρόκειται για αθλητικές εμφανίσεις που έφεραν πλαστά σήματα διαφόρων εταιρειών ομάδων ή το σχέδιο τους αποτελεί αντικείμενο κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Συνολικά κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ 82.612 προϊόντα.

Αυτά κατανεμήθηκαν ως εξής:

59.847 τεμ. φανέλες διαφόρων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της υφηλίου και των πιο δημοφιλών ομάδων ποδοσφαίρου της χώρας μας και των άλλων χωρών της Ευρώπης καθώς επίσης και ομάδων του NBA

10.560 σετ (φανέλα και σορτσάκι) αθλητικών εμφανίσεων ομάδων (ως ανωτέρω)

7.610 τεμ. σορτσάκια ομάδων (ως ανωτέρω)

3.345 τεμ. φούτερ ομάδων (ως ανωτέρω)

1.250 τεμ. λοιπά είδη (κάλτσες, καπέλα κ.λ.π.).

Επίσης, 1.880 τεμ. διαφόρων ειδών παρέμειναν στην επιχείρηση, υπό μεσεγγύηση.

Τα απομιμητικά προϊόντα που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης, όπου και καταστράφηκαν. Για όλα τα κατασχεμένα προϊόντα ενημερώθηκαν από τον ΣΔΟΕ οι δικαιούχοι των σημάτων και έχουν αποστείλει βεβαιώσεις – πραγματογνωμοσύνες, σύμφωνα με τις οποίες τα σήματα που έφεραν τα ανωτέρω προϊόντα ήταν απομιμητικά. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, συνολικά στο ποσό των 2.412.931 ευρώ.

Οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι θα προσδιοριστούν από το Τελωνείο Αθηνών. Τέλος, συνελήφθη ένας (1) Έλληνας, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης