Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Ο αριθμός των εισακτέων σε Σχολές και Τμήματα

Πανελλήνιες 2019: Ο αριθμός των εισακτέων σε Σχολές και Τμήματα
Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκινούν τον Ιούνιο και φέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Σχολές και Τμήματα είναι αυξημένος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστημιακά τμήματα όλης της χώρας. Οι θέσεις αυτές αφορούν στους υποψηφίους που θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις τον Ιούνιο. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι εξαιρετικά αυξημένος και έφτασε στους 78.335. Πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 74.692 και άρα φέτος θα εισαχθούν στα ΑΕΙ 3.643 περισσότεροι φοιτητές συγκριτικά με το 2018.

Τον αριθμό εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον αριθμό των εισακτέων σε κάθε σχολή.

Πανελλήνιες 2019: Πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες ξεκινούν στις 6 Ιουνίου (για τα ΕΠΑΛ) και στις 7 Ιουνίου (ΓΕΛ) με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα να είναι η Νέα Ελληνική Γλώσσα (Έκθεση). Η ώρα έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων 2019 έχει οριστεί η 08:30 π.μ. και είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές θα πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες των εξετάσεων έως τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments