Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – δημοσκόπηση: Στο 3,4% η διαφορά σύμφωνα με την Καπα Research

Ευρωεκλογές 2019 – δημοσκόπηση: Στο 3,4% η διαφορά σύμφωνα με την Καπα Research
Εκλογικό θρίλερ εν όψει. Νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές φέρνει τη διαφορά στο 3,4% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με τους αναποφάσιστους να είναι στο 11,1% και να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η Καπα Research.

Μια ακόμη δημοσκόπηση έρχεται στο φως μόλις τρία 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής. Κι αυτή τη φορά φέρνει ένα… ντέρμπι μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙZA, με τους αναποφάσιστους να είναι εκείνοι που εν τέλει θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Καπα Research για την εφημερίδα Έθνος και δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3,4%. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,4%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,9% και την ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3%. Το ΚΚΕ είναι στο 5,3% και ακολουθούν: Το Ποτάμι με 2,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,7%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 2,9%, το ΜέΡΑ25 στο 1,9%, η Λαϊκή Ενότητα στο 1,2%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 1%, όπως και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Δημιουργία Ξανά.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 11,1%, Λευκό ή Άκυρο επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων και 2,1% επιλέγουν Άλλο Κόμμα. Στο ερώτημα για τον αρχηγό που θέλουν να ενισχυθεί από τις ευρωεκλογές, οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 34% και «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 30%.

Θυμίζουμε πως χθες ο Alpha δημοσίευσε δημοσκόπηση της Metron Annalysis, που δείχνει τη διαφορά σε μεγαλύτερα επίπεδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνε με αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 23,1 με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται 30,3 και την διαφορά των δύο να είναι στο 7,2.

Όσον αφορά την προτίμηση των ψηφοφόρων μεταξύ των υποψηφίων, για τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για την Νέα Δημοκρατία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ενώ για το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments