Πολιτική

Εκλογές 2019: Επόμενοι στόχοι η αυτοδυναμία και η τελική επικράτηση για τη Νέα Δημοκρατία

Εκλογές 2019: Επόμενοι στόχοι η αυτοδυναμία και η τελική επικράτηση για τη Νέα Δημοκρατία
Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής... ανοίγει την όρεξη για τις επόμενες. Στόχος πλέον οι 12 από τους 13 περιφερειάρχες που κατέβηκαν με γαλάζιο χρίσμα και ο... θρίαμβος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μετά τα ευοίωνα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής και την επικράτηση των περισσοτέρων υποψηφίων περιφερειαρχών που είχαν πάρει γαλάζιο χρίσμα, στη Νέα Δημοκρατία κρατούν ψηλά τον πήχη, επιμένοντας στο στοίχημα που εξαρχής είχαν θέσει στις εκλογές: να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία Περιφέρεια και να εκλέξουν τους 12 από τους 13 περιφερειάρχες που κατέβηκαν με γαλάζιο χρίσμα.

Έτσι μετά τα κέρδη που είχαν την πρώτη Κυριακή σε Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο, στόχος των ιθυνόντων της Πειραιώς είναι να επικρατήσουν οι δικοί τους εκλεκτοί και στις επτά μονομαχίες που θα γίνουν στον επαναληπτικό γύρο στις περιφερειακές εκλογές.

Οι πιο κρίσιμες αναμετρήσεις θεωρούνται εκείνες που θα γίνουν την Πελοπόννησο, στα Ιόνια Νησιά, στη Στερεά Ελλάδα, στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και την Αττική. Οι γαλάζιοι διεκδικητές που είναι οι Παναγιώτης Νίκας, Ρόδη Κράτσα, Φάνης Σπανός, Νεκτάριος Φαρμάκης και Γιώργος Πατούλης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να δοθεί ώθηση στις υποψηφιότητες τους.

Αυτοδυναµία

Πολύπειρα κοµµατικά στελέχη διαπιστώνουν ότι το χθεσινό εκλογικό ποσοστό της Ν∆ ανοίγει διάπλατα τον δρόµο της αυτοδυναµίας. Το θέµα ετέθη κατά πληροφορίες από ορισµένους τοµεάρχες, µε τον πρόεδρο του κόµµατος να… εκδίδει συγκεκριµένες οδηγίες: «∆εν θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Ακόµη και να έχουµε αυτοδυναµία, θα επιδιώξουµε τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινοβουλευτικές συναινέσεις» επεσήµανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στοχεύει να διευρύνει την ούτως ή άλλως αυξανόµενη εκλογική επιρροή του κόµµατος τόσο προς το πολιτικό Κέντρο όσο και στον χώρο δεξιά της Ν∆. Κατά πληροφορίες, τα αυξηµένα ποσοστά του κόµµατος του Κυριάκου Βελόπουλου, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, απασχόλησαν τους «γαλάζιους» τοµεάρχες, µε την έµφαση να δίδεται σε πρώτη φάση στην ευστοχότερη δυνατή κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόµµατος, τα οποία αναµένεται να ανακοινωθούν αρχές της επόµενης εβδοµάδας.

«Οι πολίτες µάς εµπιστεύθηκαν όχι µόνον για τις βασικές µας δεσµεύσεις, τη µείωση φόρων, τη δηµιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης» επέµεινε ο πρόεδρος της Ν∆, απορρίπτοντας χωρίς δεύτερη κουβέντα αλαζονικές συµπεριφορές. Το βάρος στην εβδοµάδα που διανύουµε, µετατοπίζεται πλέον στις 8 περιφέρειες και στους δήµους όπου οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι διεκδικούν την πρωτιά στον δεύτερο γύρο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, χθες το µεσηµέρι πραγµατοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη και µε τη συµµετοχή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαµαρά, αλλά και όλων των βουλευτών της Πελοποννήσου, µε στόχο να επιτευχθεί η µεγαλύτερη δυνατή συστράτευση του «γαλάζιου» στελεχιακού δυναµικού, ώστε να κερδίσει την Περιφέρεια ο Παναγιώτης Νίκας.

Σήµερα, ο πρόεδρος της Ν∆ µεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, συνοδεία του Βαγγέλη Μεϊµαράκη, µε τον οποίο είχε χθες το πρωί κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ο κ. Μεϊµαράκης, που συµµετέχει από σήµερα στην Επιτροπή του ΕΛΚ, που αναµένεται να συντάξει το report για την αποτίµηση του πανευρωπαϊκού αποτελέσµατος, αλλά και να χαράξει τις κατευθυντήριες γραµµές της αναδιάταξης των ηγετικών οργάνων του κόµµατος, έχει σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες δεχθεί προτάσεις να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στο ΕΛΚ, ή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για λογαριασµό του πλειοψηφούντος κόµµατος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments