Ελλάδα

Μάτι: Το εντυπωσιακό και συγκινητικό γκράφιτι για τις 102 ψυχές που χάθηκαν (pic)

Μάτι: Το εντυπωσιακό και συγκινητικό γκράφιτι για τις 102 ψυχές που χάθηκαν (pic)
Στο νέο γκράφιτι του street artist Hambas βλέπουμε ένα μικρό παιδί που φυτεύει ένα κλαδί που αντί για καρπούς έχει 102 καρδιές, όσες και οι ψυχές που «έφυγαν» στο Μάτι.

Κοντεύει ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει. Κοντεύει ένας χρόνο από τότε που η Ελλάδα σοκαρισμένη παρακολουθούσε τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο διάβα τους. Να αφήνουν πίσω μια αληθινή καταστροφή. Μια φωτιά που πήρε μαζί της 102 ψυχές. 102 αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το Μάτι έγινε ντοκιμαντέρ σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και είναι βέβαιο πως εκείνη η τραγωδία δε θα ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν. Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης εποχής στην Ελλάδα, μια πυρκαγιά που έφερε πόνο και θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τα τεράστια αθώα μάτια ενός παιδιού ο street artist Hambas δημιουργεί μια εντυπωσιακή τοιχογραφία σε κτίριο στη Ραφήνα και την αφιερώνει στη μνήμη των 102 ανθρώπων που έφυγαν με οδυνηρό τρόπο στο Μάτι. Στο νέο γκράφιτι του καλλιτέχνη βλέπουμε ένα μικρό παιδί που φυτεύει ένα κλαδί που αντί για καρπούς έχει 102 καρδιές, όσες και οι ψυχές που «έφυγαν» στο Μάτι.

Ο καλλιτέχνης Hambas που έγινε viral αποτυπώνοντας με γκράφιτι τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα σε κάδο απορριμμάτων, έχοντας μεγαλώσει στο Μάτι, επηρεάστηκε από την εθνική τραγωδία, όπως όλοι μας άλλωστε, ενώ συνέπεσε χρονικά και με τον θάνατο της μητέρας του.

View this post on Instagram

This garbage bin is empty of ….

A post shared by Hambas (@hambas_) on

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments