Οικονομία

120 δόσεις: Περισσότεροι από 76.000 οφειλέτες στη ρύθμιση

120 δόσεις: Περισσότεροι από 76.000 οφειλέτες στη ρύθμιση
Αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών για τις 120 δόσεις και το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξή τους στις 120 δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Έως και χθες περισσότεροι από 76.000 οφειλέτες είχαν κάνει αίτηση για την ένταξή τους στη ρύθμιση. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στις 120 δόσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 28 Ιουνίου.

120 δόσεις: Πάνω από 45.000 οι αιτήσεις την πρώτη βδομάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υποβλήθηκαν περισσότερες από 45.000 αιτήσεις από οφειλέτες.

Το ύψος των οφειλών που αφορούν οι αιτήσεις αυτές ανέρχεται σε 402 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 311 εκατ. ευρώ είναι κύρια οφειλή και τα 91 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις. Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ενδιαφερόμενων.

120 δόσεις: Ποιοι οφειλέτες δύναται να υπαχθούν στη ρύθμιση

Με βάση την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο εργασίας, δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται σε νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη εμπορικής ιδιότητας, τη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ή/και τη διακοπή ή αλλαγή της ιδιότητας, για οφειλές που προέρχονται:

  • από ατομικές εισφορές μη μισθωτών (ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών). Περιλαμβάνονται μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης το οποίο εκκρεμεί, εφόσον δεν έχει κοινοποιηθεί η οφειλή ή, εάν έχει κοινοποιηθεί, δεν έχει παρέλθει η νόμιμη προθεσμία.
  • από εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή/και οικοδομοτεχνικών έργων, λόγω απασχόλησης εργαζομένων
  • από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει εκδοθεί σχετική καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments