Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Αυτός είναι ο λόγος που μηδενίστηκε υποψήφιος σε σχολείο της Κρήτης

Πανελλήνιες 2019: Αυτός είναι ο λόγος που μηδενίστηκε υποψήφιος σε σχολείο της Κρήτης
Επιτηρητής μηδένισε το γραπτό ενός μαθητή, που εξεταζόταν στο νομό Λασιθίου, στην πρεμιέρα των Πανελληνίων για τα Γενικά Λύκεια.

Στις Πανελλήνιες υπάρχουν μερικοί υποψήφιοι που πιστεύουν ότι θα γράψουν καλά κάνοντας σκονάκια. Αυτό συνέβη και με έναν μαθητή από το Λασίθι, στην πρεμιέρα των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια, ο οποίος προσπάθησε να γράψει με απαντήσεις στο κινητό του, αλλά οι επιτηρητές τον έπιασαν και μηδένισαν το γραπτό του.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, ο μαθητής είχε κάτω από το θρανίο, ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, λαμβάνοντας… έξωθεν βοήθεια. Οι κινήσεις του προκάλεσαν τις υποψίες του επιτηρητή, ο οποίος το εντόπισε, μηδένισε το γραπτό και οδήγησε τον υποψήφιο, εκτός αίθουσας. To περιστατικό σημειώθηκε σε εξεταστικό κέντρο περιοχής του νομού Λασιθίου.

Ο κ. Καρτσωνάκης, πρόσθεσε ότι σε επίπεδο νησιού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις.

Πανελλήνιες 2019: Συνέχεια για τα ΕΠΑΛ αύριο με το μάθημα της Άλγεβρας

Με το μάθημα της Άλγεβρας συνεχίζονται αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, οι Πανελλήνιες για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Άλγεβρα είναι το δεύτερο κατά σειρά μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Προηγήθηκαν τα Νέα Ελληνικά, στα οποία εξετάστηκαν την περασμένη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων για τις Πανελλήνιες. Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα, σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments