Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019 Έκθεση: Βατά τα θέματα για τους προετοιμασμένους

Πανελλήνιες 2019 Έκθεση: Βατά τα θέματα για τους προετοιμασμένους
Δημοκρατία και νέοι ήταν το θέμα στο μάθημα της Έκθεσης στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας σήμερα, Παρασκευή (7/6/19).

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλήνιες 2019 για τα Γενικά Λύκεια και οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Έκθεσης. Το φετινό θέμα για το μάθημα της έκθεσης ήταν “Δημοκρατία και νέοι”. Σύμφωνα με εκτιμήσεις καθηγητών πρόκειται για ένα μάλλον βατό κι αναμενόμενο θέμα καθώς σίγουρα οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν να δουλέψουν και να εξασκηθούν πάνω στο εν λόγω ζήτημα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2019 Έκθεση: Βατά τα θέματα, αλλά απαιτητικά

Σύμφωνα με την Παναγιώτα Ντούλα, φιλόλογο, καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, το θέμα είναι επίκαιρο και ενδιαφέρον και έχει να «πέσει» σε Πανελλαδικές Εξετάσεις πριν από το 2000. «Από πλευράς περιεχομένου, οι ασκήσεις ήταν βατές, αλλά κάπως απαιτητικές. Ωστόσο, ο καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να απαντήσει άρτια», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε ότι ήταν αρκετά μεγάλο το πλήθος των ασκήσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, πρόκειται για μία θεματική, η οποία έχει σίγουρα δουλευτεί από τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με καθηγητές, το κείμενο ανήκει σε αναμενόμενα θέματα λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας. Οι ερωτήσεις ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια και μπορούσαν να απαντηθούν με άνεση από τους μαθητές, εφόσον τις αντιμετώπιζαν με νηφαλιότητα και συγκέντρωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments