Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Ο Άρειος Πάγος διεξάγει έρευνα μετά τις καταγγελίες Αγγελή

Υπόθεση Novartis: Ο Άρειος Πάγος διεξάγει έρευνα μετά τις καταγγελίες Αγγελή
Εξονυχιστική έρευνα πραγματοποιείται από τον Άρειο Πάγο, όσον αφορά την υπόθεση Novartis, μέσω του αντιεισαγγελέα, Δημήτρη Δασούλα.

Νέα εξέλιξη που αφορά την υπόθεση Novartis, με τον Άρειο Πάγο να εκκινεί τις διαδικασίες ερευνών, με αφορμή τις καταγγελίες Αγγελή. Η εντολή δόθηκε από την απερχόμενη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά τα όσα αποκάλυψε ο Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε υπό την εποπτεία του τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Όμως, ο ίδιος παραιτήθηκε καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις σε βάρος του και προειλημμένες αποφάσεις για δίωξη πολιτικών.

Η καταγγελία του Αγγελή αφορούσε όλα όσα φέρεται να συνέβησαν στο γνωστό ταξίδι στη Βιέννη. Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γρηγόριο Πεπόνη, όμως πλέον, τα πάντα ερευνώνται με βάση το σύνολο των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή. Με βάση τις καταγγελίες Αγγελή, είχαν προαποφασιστεί, χωρίς στοιχεία, διώξεις κατά πολιτικών, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος υπήρξαν μεθοδεύσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών εξωδικαστικής φύσεως.

Αίσθηση προκαλεί πως οι καταγγελίες αυτές είχαν γίνει καιρό αλλά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μόλις τώρα κινήθηκε για διερεύνηση του συνόλου των καταγγελομένων.

Σημειωτέον ότι και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου είχε παραιτηθεί, πριν αναλάβει η Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλοντας γραπτώς και δημόσια εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Στην υπόθεση της Novartis, είχαν εμπλακεί από προστατευόμενους μάρτυρες, δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί με τη βαριά και ατιμωτική κατηγορία για δωροδοκία, χωρίς να υπάρξουν από τις έρευνες στοιχεία με αποτέλεσμα για κάποιους από αυτούς η υπόθεση να έχει μπεί ήδη στο αρχείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments