Πολιτική

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο»

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο»
"Οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αν συνεχιστούν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης : Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις, επισημαίνοντας πως «στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Όπως είπε αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τονίζοντας πως «αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας