Πολιτική

Υπουργείο Εργασίας: “Μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων το πρόγραμμα Μητσοτάκη”

Υπουργείο Εργασίας: “Μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων το πρόγραμμα Μητσοτάκη”
Το Υπουργείο Εργασίας τονίζει πως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέχει αρκετά από τις πραγματικές ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του τονίζει πως «το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική δέσμευση για την προστασία και τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, για την εφαρμογή και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, προσπαθεί να βάλει φρένο στην αύξηση του, την οποία έχει ήδη δρομολογήσει εδώ καιρό η κυβέρνηση, ενώ χαρακτηρίζει αναξιόπιστες τις υποσχέσεις στο πρόγραμμα της ΝΔ «για νέες και καλά πληρωμένες δουλειές», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι αοριστολογίες περί “νέου κοινωνικού συμβολαίου εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων” και οι εκκλήσεις προς τις επιχειρήσεις να κάνουν τους εργαζόμενους “συμμέτοχους στα κέρδη” καθιστούν τους μισθούς και τα δικαιώματα προαιρετικά, χωρίς διασφάλιση και κατοχύρωση μέσα από σαφείς και υποχρεωτικούς κανόνες προστασίας της εργασίας.

«Αναξιόπιστες οι υποσχέσεις της ΝΔ για “νέες και καλά πληρωμένες δουλειές”»

Έγινε, επίσης, σαφές ότι η ΝΔ, που μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, θέλει σήμερα να βάλει φρένο στην αύξησή του, όπως αυτή ξεκίνησε ήδη και έχει σχεδιαστεί για τα επόμενα χρόνια από την κυβέρνηση. Αλλά ακόμη και οι γενικόλογες υποσχέσεις για “νέες και καλά πληρωμένες δουλειές” από το κόμμα που έφτασε την ανεργία στο 28%, την ανεργία των νέων στο 60%, που ισοπέδωσε τους μισθούς και κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν μπορούν να έχουν καμία αξιοπιστία».

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για συνεχή έλλειψη του ασφαλιστικού στις συζητήσεις για το πρόγραμμα της, ενώ τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό αναφέρεται σε ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. «Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρόγραμμά του απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό. Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός μεν τα πεπραγμένα της ΝΔ -ελλείμματα και περικοπές συντάξεων- αφετέρου δε τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους;

Στον τομέα της πρόνοιας, το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί σε συγχώνευση και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, με δραστική μείωση του προϋπολογισμού, που σήμερα έχει αυξηθεί στα 3,2 δισ. ευρώ. Η ΝΔ επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στην πολιτική στήριξης των ισχυρών και υπονόμευσης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments