Πολιτική

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές 2019 δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μια διαφορά εννιά μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, πεντακομματική Βουλή σύμφωνα με την Metron Analysis.

Οι εκλογές 2019 απέχουν πλέον μόλις 15 μέρες και τα επιτελεία των κομμάτων μπαίνουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής τους εκστρατείας. Μια νέα δημοσκόπηση έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι και οι προηγούμενες που είχαμε έως τώρα. Πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται με σταθερή διαφορά, που αγγίζει τα όρια της διψήφιας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά η δημοσκόπηση είναι από τη Metron Analysis για λογαριασμό του “Βήματος της Κυριακής”. Με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει στο 38,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 29,5%. Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με 8%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 3,5% σε μια Βουλή πεντακομματική, σύμφωνα με το γκάλοπ της Metron Analysis.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ: 38,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%
  • ΚΙΝΑΛ: 8%
  • ΚΚΕ: 5,2%
  • Χρυσή Αυγή: 3,5%
  • Ελληνική Λύση: 2,8%
  • Ενωση Κεντρώων: 2,5%
  • ΜέΡΑ25: 2,5%
  • Οικολόγοι Πράσινοι: 1,7%
  • Δημιουργία Ξανά!: 1,5%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 1%

Όσον αφορά στην εκτίμηση εδρών, το βασικότερο σενάριο της εν λόγω δημοσκόπησης της Metron Analysis δίνει:

ΝΔ: 164 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 87 έδρες

ΚΙΝΑΛ: 24 έδρες

ΚΚΕ: 15 έδρες

ΧΑ: 10 έδρες

Στην παράσταση νίκης, το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση μόλις μία μέρα νωρίτερα, στη Βουλή μπαίνει και το κόμμα του Βελόπουλου, η Ελληνική Λύση, με 3,8%. Συγκεκριμένα, για λογαριασμό της “Βεργίνα Τηλεόραση” υπήρξε δημοσκόπηση από την INTERVIEW που έβγαζε τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ στο 11,8%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22.4%, η ΝΔ 34.2%, το ΚΙΝΑΛ 6.0%, το ΚΚΕ 4.8%, η Χ.Α. 3.2% και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.8%. Ακολουθούν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με 1.5% και το ΜέΡΑ25 με 2.5%. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 17.2%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος και το εύρος τιμών για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η ΝΔ θα αγγίξει το 37,6% ποσοστό που εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 158 έδρες (εκτίμηση με 7 κόμματα εντός βουλής) και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26,5% και 76 έδρες (εκτίμηση με 7 κόμματα εντός βουλής). Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41%) με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 32%.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η άποψη που κατέθεσαν στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση οι πολίτες για τους πιο συμπαθείς πολιτικούς από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατακτά την πρώτη θέση στις θετικές γνώμες των ψηφοφόρων της ΝΔ, με ποσοστό ρεκόρ 90% και μόλις 5% αρνητικές. Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται πρώτη σε θετικές γνώμες στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 79,2%. Ακολουθούν με θετικές γνώμες στη ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Βασίλης Κικίλιας και στο ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments