Διεθνή

Τραμπ – Κιμ: Η ιστορική συνάντηση και η χιουμοριστική ατάκα του Βορειοκορεάτη

Τραμπ – Κιμ: Η ιστορική συνάντηση και η χιουμοριστική ατάκα του Βορειοκορεάτη
Τραμπ - Κιμ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πλανητάρχης που πάτησε στη Βόρειο Κορέα. Η ατάκα του Κιμ αλλά και τα λόγια των δύο ανδρών στην ιστορική αυτή συνάντηση.

Τραμπ – Κιμ: Ιστορία γράφτηκε επί Βορεοκορεατικού εδάφους, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να γίνεται ο πρώτος εν εν ενεργεία πλανητάρχης που επισκέπτεται την εν λόγω περιοχή. Η στιγμή που ο Τραμπ πέρασε με το βήμα του τη συνοριακή γραμμή και πάτησε το έδαφος της χώρας, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο ιστορικές του αιώνα μας. Γι’ αυτό και τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αστράφτουν, απαθανατίζοντας τη στιγμή.

Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν έλαβε χώρα στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ συνάντησε τον Τραμπ στο Panmunjom, το “ειρηνικό χωριό” της Νοτίου Κορέας, που έχει χαρακτηριστεί ως κοινή περιοχή ασφαλείας. Εκεί, είχε υπογραφεί η συνθήκη που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ των Βορείων και των Νοτίων.

Με το που είδε τον Τραμπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλησε να κάνει χιούμορ σε μια προσπάθεια να… σπάσει ο πάγος. “Δεν περίμενα να σε συναντήσω σε αυτό το μέρος”, είπε χαρακτηριστικά στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο μίνι, μα ιστορικός περίπατος του Αμερικανού προέδρου στο έδαφος της Βορείου Κορέας, αλλά και οι από κοινού φωτογραφίες των δύο ανδρών, εν ώρα χειραψίας.

Η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα κοινής επιθυμίας, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις τους. Οι δύο ηγέτες ήταν χαμογελαστοί και χαλαροί και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτό το… αντάμωμα. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο», υπογράμμισε ο Τραμπ, τονίζοντας μάλιστα ότι πλέον περιμένει τον Κιμ στις ΗΠΑ.

Ο δε Βορειοκορεάτης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να ξεπεραστούν τα εμπόδια χάρη στην εξαιρετική σχέση που έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο.

“Το γεγονός ότι οι δύο χώρες, παρά την μακρά τους σχέση εχθρότητας, μπόρεσαν να δώσουν τα χέρια για την ειρήνη στον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση, είναι γεγονός που δείχνει ότι το παρόν είναι καλύτερο από το παρελθόν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τραμπ και Κιμ συμφώνησαν για την επανάληψη των συνομιλιών για το πυρηνικό ζήτημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λίγες ημέρες μετά την ανακωχή με τους Κινέζους στον “εμπορικό πόλεμο”. “Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ καλή, πολύ δυνατή”, σχολίασε ο Τραμπ στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments