Πολιτική

Δημοσθένης Βεργής: Ο λόγος που οι “Έλληνες Οικολόγοι” δεν πήραν ούτε μία ψήφο

Δημοσθένης Βεργής: Ο λόγος που οι “Έλληνες Οικολόγοι” δεν πήραν ούτε μία ψήφο
Δημοσθένης Βεργής: Ο πρόεδρος του κόμματος "Έλληνες Οικολόγοι" εξήγησε γιατί δεν πήρε ούτε μία ψήφο το κόμμα του.

Δημοσθένης Βεργής: Με την ενσωμάτωση των ψήφων να βρίσκεται στο 100%, το κόμμα Έλληνες Οικολόγοι” δεν έλαβε ούτε μία ψήφο από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. To γεγονός αυτό γέννησε πάρα πολλά ερωτήματα, καθώς για να μην καταφέρει ένα κόμμα να λάβει ούτε μία ψήφο σημαίνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν ψήφισε τον εαυτό του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα αν αναλογιστεί κανείς πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχε λάβει 11.511 ψήφους και ποσοστό 0,20% του εκλογικού σώματος.

Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας λύθηκε το μυστήριο. Όπως εξήγησε ο Δημοσθένης Βεργής, μπορεί το κόμμα του να είχε λάβει κανονικά το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για να συμμετάσχει στις εκλογές, όμως αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα που αποδείχθηκε αδύνατο να το ξεπεράσει.

Ακόμα και να ήθελε κάποιος να ψηφίσει τους ”Έλληνες Οικολόγους”, αυτό ήταν αδύνατο καθώς δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια. Ο Δημοσθένης Βεργής δεν κατάφερε να βρει τα 50.000 ευρώ που απαιτούνταν για τα ψηφοδέλτια. Ενημέρωσε μεν το υπουργείο Εσωτερικών ότι εν τέλει δεν θα συμμετάσχει αλλά ήταν πια αργά!

 Ο Βεργής υποστήριξε πάντως ότι με την πράξη του αυτή βοήθησε στο να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βεργής και οι Έλληνες Οικολόγοι

Ο Δημοσθένης Βεργής είναι Έλληνας, πολιτικός πρώην αυτοαπασχολούμενος, συνδικαλιστής, δημοσιογράφος και ειρηνιστής. Για πολλά χρόνια ο Βεργής έζησε στη Γαλλία. Το 1986 ο Βεργής ίδρυσε τους Έλληνες Οικολόγους, ένα προσωποπαγές κόμμα του οποίου είναι ο μοναδικός αναγνωρίσιμος υποψήφιος. Το πλέον αναγνωρίσιμο στοιχείο του κόμματος του είναι οι συχνά προκλητικές πολιτικές του αφίσες, οι οποίες κατά καιρούς απεικονίζουν τον ίδιο γυμνό ή με ασυνήθιστες ενδυμασίες. Υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης και του απεριόριστου γυμνισμού. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του θεωρείται πως προέρχεται από τους ανθρώπους που εκτιμούν το χιούμορ.

Τον Ιούνιο του 2014 καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή για απάτη σε βάρος του δημοσίου επειδή διεκδικούσε δασικές ή αναδασωτέες δημόσιες εκτάσεις με πλαστούς τίτλους. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2014 στα Εξάρχεια και απελευθερώθηκε το 2017 με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments