Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δια τηλεφώνου η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δια τηλεφώνου η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, του τηλεφώνησε και του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μόλις παρέλαβε τα αποτελέσματα των εκλογών από τον πρόεδρο της Βουλής, τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στις 13.00 μ.μ. της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα ονόματα της κυβέρνησής του

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας (8/7/19), με τα πρώτα ονόματα να έχουν ήδη ακουστεί από το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα μετά το πρώτο αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με 39,85%. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών  παραδόθηκαν ήδη από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Τα πρόσωπα – κλειδιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ρόλο–κλειδί στην κυβέρνηση αναμένεται ν’ αναλάβει ο προερχόμενος από το χώρο της κεντροαριστεράς, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, θ’ αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας την ευθύνη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ θ’ αναφέρεται απευθείας στο Μαξίμου. Εκεί – και για την ακρίβεια στο σημερινό υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας – θα στηθεί ένα ολόκληρο στρατηγείο στα πρότυπα της γερμανικής Καγκελαρίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι ξεκάθαρη

«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», ανέφερε χθες βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις και έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» και «χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι «θα συνεχίσω με την ίδια σεμνότητα και εργατικότητα που με έφερε εδώ. Έχω βαθιά πίστη στις αστείρευτες δυνατότητες αυτού του λαού. Θέλω μια Ελλάδα ισχυρή και με αυτοπεποίθηση που να διεκδικεί στην Ευρώπη αυτά που της αξίζουν και όχι να στέκεται σαν επαίτης. Σας ζήτησα και μου δώσατε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτή την ισχυρή εντολή θα την αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η νίκη της Ν.Δ. είναι μια νίκη της Ελλάδος και του κάθε Έλληνα. Θέλω να είστε δίπλα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments