Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Φημολογείται ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Φημολογείται ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο μέχρι στιγμής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει φαβορί για να ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και επισήμως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς στις 13:00 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και ορκίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Αλέξη Τσίπρα. Πλέον ο νέος πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανακοινώσει το απόγευμα το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τα σενάρια που κυκλοφορούν να πληθαίνουν συνεχώς.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ανατροπή θα γίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέχρι και χθες, ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ήταν αυτός που φερόταν να αναλαμβάνει το εν λόγω υπουργείο. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η φημολογία τον θέλει πιθανότατα να «μετακινείται» στο Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται πιό κοντά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέχρι χθες τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ.

Ποιος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου και από το 2000 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania των Η.Π.Α. Παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κομπιέν της Γαλλίας, προετοιμάζοντας τη Διπλωματική του Εργασία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.

Είναι βουλευτής του Νομού Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχθηκε πρώτη φορά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007. Ακολούθησαν οι εκλογές Οκτωβρίου 2009, Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015. Από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Συμμετείχε στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου (2007 – 2009), Αποδήμου Ελληνισμού (2007 – 2012), Εξωτερικών και Άμυνας (2009 – 2015).

Υπήρξε μέλος των Εξεταστικών Επιτροπών για τη διερεύνηση των υποθέσεων των ομολόγων (2010) και των υποβρυχίων (2011). Διετέλεσε Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας (2012) και Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων (2015-2016) της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έχει αναλάβει καθήκοντα Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments